Hatay Mahalli Haber
MENÜ

HBB’ye Başvuran Depremzede 283 öğrenciye ücretsiz Lgs Ve üniversiteye Giriş Kursu

Yayınlanma Tarihi : 03.10.2023 20:54 Bu haber 239 defa okundu

6 Şubat Depremi’nde hasar alan Hatay Büyükşehir Belediyesi Destek Eğitim Merkezi, yeniden hizmet vermeye başladı. 

Paylaş Paylaş Paylaş
HBB’ye Başvuran Depremzede 283 öğrenciye ücretsiz Lgs Ve üniversiteye Giriş Kursu

HBB, geleceğin teminatı olan gençlerin eğitimlerinin yarıda kalması ve sağlıklı çalışma bulamamalarından dolayı depremin hemen ardından Antakya EXPO alanında dershane oluşturmuştu. HBB’ye Başvuran Depremzede 283 öğrenciye ücretsiz Lgs Ve üniversiteye Giriş Kursu

HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı hizmet veren eğitim merkezi, talep ve yoğunluk üzerine çalışma alanlarını genişletmek ve daha fazla öğrencinin de faydalanması amacıyla eski yerinde yeniden hizmet vermeye başladı. HBB’ye Başvuran Depremzede 283 öğrenciye ücretsiz Lgs Ve üniversiteye Giriş Kursu

Merkezde matematikten İngilizceye alanında uzman öğretmenler tarafından yürütülen eğitim çalışmalarında çocuklar, birebir etüt çalışmaları, soru çözümleri, deneme sınavları ve online eğitimlerden faydalanabiliyor.HBB’ye Başvuran Depremzede 283 öğrenciye ücretsiz Lgs Ve üniversiteye Giriş Kursu

“DEPREMDEN HEMEN SONRA ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMLERİNDEN GERİ KALMAMALARI ADINA EĞİTİMLERİMİZE BAŞLAMIŞTIK” 

Depremden etkilenen gençlere moral ve motivasyon vererek eğitimlerinin aksamaması amacıyla gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi veren HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Emine Atmaca, “Deprem sürecinden hemen sonra çocuklarımızın eğitimlerinde geri kalmamaları için 8. Ve 12. Sınıflar için hemen Türkiye Akademi iş birliği ile eğitimlerimize başlamıştık. Daha sonra belediyemize hibe edilen 450 metrekarelik çelik çadırda başkanımızın da talimatları ile öğrencilerimiz için EXPO Antakya alanımızda öğretmen arkadaşlarımız ile eğitim kampüsü oluşturduk. 180 öğrencimiz çalışma alanlarımızdan ve öğretmenlerimizden eğitim aldılar. Alanımızda kütüphane de oluşturduk ve ders dışında öğrencilerin eğitimlerine devam edebilmeleri amacıyla online eğitim imkanı da sunduk” dedi. 

“YAZ OKULUNDA RESİM, SATRANÇ VE MÜZİK KURSLARI AÇTIK” 

Sınava giren öğrencilerin tercih zamanlarında da destek verdiklerini söyleyen Atmaca, 

“Öğrencilerimize sınav sonuçlarının ardından tercih zamanlarında da destek olduk. 105 öğrencimiz yaz okulumuza katıldı. Yaz okulunda resim, satranç ve müzik kurslarımızı da açmıştık. Daha önceki yıllarda eğitim verdiğimiz binamızı eğitim ve öğretime hazır hale getirdik. Öğrencilerimizin artması ile eski yerimize taşındık.

Eğitimlerimize burada devam ediyoruz. Şu anda 283 öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin bir kısmı 8 ile 12.sınıflar ve sınava hazırlanıyorlar. Ulaşım sorunu yaşayan öğrencilerimizi de Antakya’nın çeşitli bölgelerinden ulaşımlarını sağlıyoruz. Ayrıca eğitim merkezimizde kütüphane ve ders çalışma ortamları için ayrı özel sınıf oluşturduk. Başvuru almaya devam ediyoruz” diyerek merkezden faydalanmak isteyen herkesi davet etti. 

Atmaca, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanının Hataylı gençlere gönderdiği 10 bin adet sınava hazırlık kitabını ihtiyacı olan öğrencilere dağıttıklarını da belirtti. 

HBB Destek Eğitim Merkezi eğitimlerinden faydalanmak isteyen vatandaşlar 0531 081 52 73 numaralı telefondan iletişim sağlayabilir. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol