Hatay Mahalli Haber
MENÜ

HBB’NİN MELEKLERİ RAKİP TANIMADAN ZİRVE TAKİBİNDE

Yayınlanma Tarihi : 15.02.2016 00:00 Bu haber 836 defa okundu

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nin 19’ncu haftasında Orduspor Sportif F.A.Ş. ile karşı karşıya geldi.

Paylaş Paylaş Paylaş
HBB’NİN MELEKLERİ RAKİP TANIMADAN ZİRVE TAKİBİNDE

 

14 Şubat Pazar günü Antakya Kapalı Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı taraftarının müthiş desteğiyle 84-77’lik skorla kazanan Hatay’ın Melekleri bu sonuçla 14’üncü galibiyetine imza atarak lider Fenerbahçe’yi takibini sürdürdü.

 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaşın eşi Doç. Dr. Nazan Savaş, HBB Spor Kulübü Başkanı Serdar Güven ve Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ile birlikte tribünden destek verdiği HBB’li Melekler, müsabakanın ilk dakikalarından itibaren gösterdiği performansla göz doldurdu.

 

MAÇ BOYUNCA KONTROLÜ ELİNDE TUTAN HBB, RAKİBİNİ 84- 77’LİK SKORLA DEVİRDİ

 

Karşılaşmaya boyalı alanda etkili bir başlangıç yapan HBB, Natalie Hurst ve Katsiaryna Snytsina’nın dış atışlarda bulduğu sayılarla etkili bir başlangıç yaptı. İlk çeyreği 27 – 16, ikinci çeyreği de 18 – 19’luk skorlarla tamamlayan HBB’nin Melekleri ilk yarıyı 45-35 önde kapattı.

 

İkinci yarıya hızlı bir giriş yaparak üstünlüğü elinde tutmaya devam eden Hatay temsilcisi, 3’üncü çeyrekte yaşadığı top kayıplarına rağmen gösterdiği yüksek performans ve aradaki farkı koruyan mücadele sayesinde üçüncü çeyreği 17 - 19 ve final çeyreğini de 22 – 23’lük skorlarla tamamladı.

 

Bu skorlarla maçı 84- 77’lik galibiyetle tamamlayan HBB’de, Natalie Hurst 17 sayı - 8 ribaund - 13 asist, Anna Vajda 25 sayı - 9 ribaund, Katsiaryna Snytsina 17 sayı - 8 ribaund - 6 asist ile maçı noktaladı.

 

Orduspor'da ise Clarissa Dos Santos 34 sayı - 12 ribaund, Elin Eldebrink 20 sayı - 5 ribaund - 5 asist, Tijana Krivacevic 15 sayı - 7 ribaund ile oynadı.

 

CHATZİDAKİ: TOP KAYIPLARINA RAĞMEN MAÇI KAZANMAYI BİLDİK

 

Baş Antrenör Ekin Başın cezası sebebiyle takımın başında sahaya çıkan Aikaterini Chatzidaki karşılaşma sonrasında yaptığııklamada, “Maça çok iyi hazırlandık. 3’üncü çeyrekte top kaybetmemize rağmen üstünlüğü koruyarak galibiyete ulaştık. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.

 

Maçın ardından Başkan Savaş ve Kulüp Başkanı Serdar Güven, ligde verilen 15 günlük ara öncesinde Hatay’a galibiyet hediye eden sporcuları soyunma odasına giderek tebrik etti.

 

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol