Hatay Mahalli Haber
MENÜ

HBB, Yaz Gelmeden önlem Aldı

Yayınlanma Tarihi : 08.05.2025 04:12 Bu haber 31 defa okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), il genelinde sivrisinek ve haşereyle mücadelede kararlı adımlar atıyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
HBB, Yaz Gelmeden önlem Aldı

Özellikle yaz aylarında vatandaşların en çok şikâyet ettiği konuların başında gelen sivrisinek ve haşere sorununa bilimsel yöntemlerle çözüm arayan HBB Tarımsal Hizmetler Dairesi yetkilileri, larva ve haşere konusunda uzman olan Antalya Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çetin ile iş birliği yaparak soruna çözüm üretiyor.HBB, Yaz Gelmeden önlem Aldı

HBB Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleriyle birlikte 15 ilçede alan taraması yapan Prof. Dr. Hüseyin Çetin, Başkan Mehmet Öntürk’ün davetiyle Hatay’a geldiğini ve yapılacak çalışmalarla sivrisinek ve haşere sorununa kesin çözüm bulacaklarını ifade etti.

Hedefimiz: Sivrisineksiz Bir Yaz Mevsimi

HBB Tarımsal Hizmetler Dairesi ilaçlama ekiplerinin çalışmaları için yöntem belirleyeceklerini ve hedeflerinin bu yaz mevsimini sivrisineksiz geçirmek olduğunu belirten Prof. Dr. Çetin, “Ekiplerimizle Antakya ve İskenderun’da iki gün sürecek toplantılar gerçekleştireceğiz. Seminer niteliğinde olacak bu toplantılarda, çalışma usul ve yöntemlerini değerlendireceğiz” dedi.

İskenderun Feyezan Kanalı Üreme Batağından Kurtulacak

İskenderun ilçesinin en büyük sorunlarından biri olan ve sivrisinek ile haşere üreme alanı haline gelen Feyezan Kanalı’nda incelemelerde bulunan Prof. Dr. Hüseyin Çetin, bu sorunu çözme gayreti içinde olacaklarını söyledi.

Feyezan Kanalı’ndaki üreme alanlarını yok etmek için kalıcı çözümler geliştireceklerini kaydeden Çetin, “Alacağımız önlemlerle Feyezan Kanalı’nı üreme batağından kurtaracağız” şeklinde konuştu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol