Hatay Mahalli Haber
MENÜ

HBB Ve Rotary Iş Birliği Ile Mobil Anaokulu Hizmete Girdi

Yayınlanma Tarihi : 27.11.2023 16:10 Bu haber 195 defa okundu

6 Şubat Depremi’nin ardından Hatay’ın yeniden ayağa kalkması ve yaralarını sarması için önemli desteklerde bulunan Rotary Kulübü, Hatay Büyükşehir Belediyesine mobil anaokulu hibe etti. 

Paylaş Paylaş Paylaş
HBB Ve Rotary Iş Birliği Ile Mobil Anaokulu Hizmete Girdi

Antakya EXPO İller Bahçesi’nde kurulan Rotary Mobil Anaokulunun açılış ve teslim töreni yoğun bir katılım ile gerçekleşti. HBB Ve Rotary Iş Birliği Ile Mobil Anaokulu Hizmete Girdi

Açılışa, Hataylı birçok vatandaş ve Rotary Kulübünden yurtiçi ile yurtdışından birçok temsilci katıldı. HBB Ve Rotary Iş Birliği Ile Mobil Anaokulu Hizmete Girdi

ERGUN: ATAMIZIN ŞAHSİ MESELESİ HATAY’IMIZDA ÇOCUKLARA BÖYLE BİR ARMAĞANIMIZ OLDUĞU İÇN ÇOK GURURLUYUZ 

Depremin ilk zamanlarından bu yana Hatay’daki acı tablodan dolayı çok etkilendiklerini ve şehir için yoğun bir tempoda çalıştıklarını söyleyen Samsun Rotary Kulübü 2022-2023 Dönem Başkanı ve Mobil Anaokulu Proje Sorumlusu Ayşe Mine Ergun, “Depremden sonra Hatay’a geldiğimde her taraf toz bulutu, maskemin de atında da gözyaşlarım vardı. Buradaki bizi onurlandıran eğitim yuvamız anaokulumuz rengârenk duvarlar sevimli alanlarla son teknoloji donanıma sahip. Aylarca ve saatlerce görüşmelerimiz ve toplantılarımız ile en ince ayrıntısına kadar 5 ülke, 9 bölge ve 43 kulüp olarak buradayız ve hep burada olacağız. 6 Şubat’tan bu yana kalbimiz hep Hatay’da. Hayal kurduk ve o hayali gerçekleştirdik. Yaşama birlikte tutunarak ayakta kalacağız. Her zorluk güzel haberlerin de müjdecisi. Tüm Rotary ailesi olarak atamızın şahsi meselesi olan Hatay’ımızda çocuklara böyle bir armağanımız olduğu için gururluyuz” dedi. 

AYDINER: SİZLERİ ANLAYABİLMEK VE YARALARINIZI HIZLI SARABİLMEK İÇİN BURADAYIZ 

Şehrin yeniden ayağa kalkması ve çocukların eğitimlerinin aksamaması amacıyla projenin önemine değinen Samsun Rotary Kulübü 2023-2024 Dönem Başkanı Nur Aydıner, “ 6 Şubat Depreminde 11 ilde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. 6 Şubat tarihi ve 4.17 saatlerinde aklımız hep o günlere gidiyor, kalbimiz acıyor ve çaresizlikler aklımıza geliyor. Rotary ailesi olarak sizleri anlayabilmek ve yaralarınızı hızlı sarabilmek için buradayız. Acılarınızı paylaşıyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın da normal hayatlarına dönerek eğitimlerine katkı sağlamak için hep sizlerleyiz. Mobil anaokulumuz ile tüm çocuklarımız neşe ve keyifli zaman geçirmiş olacaklar” diye konuştu. 

ÖZTÜRK: HATAY İÇİN HAYAL ETTİKLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRMEK OLDUKÇA GURUR VERİCİ 

Uluslararası Rotary 2430. Bölge Geçmiş Dönem Guvernörü Emre Öztürk de , “ Depremin üçüncü günü ilk çadırkentimizi İskenderun’da kurduk. O zamanki zorlukları çok iyi hatırlıyoruz. Şimdi o bölgelerinin eski misyonuna dönmüş olması bizi çok mutlu ediyor. Hatay için hayal ettiklerimizi gerçekleştirmek oldukça gurur verici. Çadırkent, konteynerkent, mobil mutfak, kırsal kalkınma projelerine de destek olduk. Başkanımız Lütfü Savaş da bizlerin hep yanındaydı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” açıklamalarında bulundu. 

KAYNAR: ANAOKULUMUZUN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA KUCAKLAYICI BİR EĞİTİM ORTAMI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM 

Uluslararası Rotary 2430. Bölge Dönem Guvernörü Teoman Kaynar konuşmasında , “Deprem Hatay’da çok derin yaralar açtı. İnsanlarımızın yaralarını sarmak için bir araya gelmesi, yardımlaşma ve dayanışma içinde olmak çok güzel. Kulüp olarak sizlere ilk zamanlardan itibaren desteklerde bulunmak için çalıştık. Anaokulumuzun depremzede çocuklara kucaklayıcı bir eğitim ortamı olacağını düşünüyorum” dedi. 

SAVAŞ: DÜNYANIN HER YERİNDEN BİZLERE DESTEK VEREN ROTARY AİLESİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ 

Hatay’ın yaşamış olduğu felaketin ardından Rotary ailesinin desteklerine değinen HBB Başkanı Savaş, “ 6 Şubat sonrasında gelen yardımların çoğu kesildi ama şu ana kadar bizlere en çok yardımı yapan Rotary ailesi oldu. Bu işin sadece maddi değil manevi boyutu da çok önemli. İnsanlarımız yapılan yardımları ve hayırları unutmazlar. Rotary bizlere kırsal kalkınma projemizde de çok destek verdi. Tarım makinelerinden toprak analiz cihazına kadar önemli destekte bulundular. Ayrıca mobil yemek tırları da yüzlerce insanımıza yemek servisinde bulunuyor. Bugün burada açılışını yaptığımız mobil anaokulu de binlerce çocuğa eğitim imkânı sunacak. Amerika, Romanya’dan ve dünyanın her yerinden bizlere destek veren Rotary ailesine çok teşekkür ederiz” dedi. 

Açılışın sonunda Başkan Savaş, Rotary mobil anaokulunda çocuklarla beraber keyifli zaman geçirerek Hamburger ikramında bulundu. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol