Hatay Mahalli Haber
MENÜ

HBB Ve Alman Yardım Kuruluşu ASB Iş Birliğiyle Madenboyu Etüt Merkezi Hizmete Açıldı

Yayınlanma Tarihi : 17.03.2024 08:58 Bu haber 81 defa okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ile Almanya merkezli yardım kuruluşu Arbeıter-Samarıter-Bund (ASB) işbirliğiyle yapımı tamamlanan Antakya ilçesi Madenboyu Etüt Merkezinin açılış töreni yapıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
HBB Ve Alman Yardım Kuruluşu ASB Iş Birliğiyle Madenboyu Etüt Merkezi Hizmete Açıldı

HBB’nin altyapı desteği ve yer tahsisi yaptığı etüt merkezinin açılış törenine; HBB Başkanvekili Adnan Özkaya, ASB Genel Müdürü Mr. Carlsten, Büyükşehir ve ASB yetkilileri, Alman misafirler ve vatandaşlar da katıldı.HBB Ve Alman Yardım Kuruluşu ASB Iş Birliğiyle Madenboyu Etüt Merkezi Hizmete Açıldı

ÖZKAYA: DEPREMDE BİRÇOK OKULUMUZ HASAR GÖRDÜ, ÖĞRENCİLERİMİZ EĞİTİMLERİNE ARA VERMEK ZORUNDA KALDIHBB Ve Alman Yardım Kuruluşu ASB Iş Birliğiyle Madenboyu Etüt Merkezi Hizmete Açıldı

Açılış konuşmasını yapan Adnan Özkaya, “6 Şubat Depremi, Hatay'ı derinden sarsmış olsa da bu acı deneyimden güçlenerek çıkmak için bir araya geldik. Depremde birçok okulumuz hasar gördü, öğrencilerimiz eğitimlerine ara vermek zorunda kaldı. Madenboyu Etüt Merkezi, bu süreçte eğitim alanında bir eksiği giderecek. Bu projede emeği geçen herkese, özellikle ASB yetkililerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Hatay’ımıza ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” açıklamalarında bulundu.

Ayrıca Özkaya, HBB’nin Hatay genelinde eşit ve adil hizmet vermeye ve eğitim kurumlarının da açılmaya devam edeceğini aktardı.

CARLSTEN: DEPREM SONRASI HATAY'DA YAŞANAN EĞİTİM SORUNLARINA ÇÖZÜM GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

ASB yardım kuruluşu adına söz alan Mr. Carlsten ise konuşmasında “ASB olarak toplumlara yardım etmek ve insanların yaşamlarını iyileştirmek için çalışıyoruz. Bugün burada açılışı yapılan eğitim kurumunda, bu amaçlarımız doğrultusunda hayata geçirilen bir projedir. Deprem sonrası Hatay'da yaşanan eğitim sorunlarına çözüm getirmeyi hedefleyen bu merkez, çocukların ve gençlerin eğitimine katkı sağlayacak ve böylece geleceğe daha umutla bakmalarını sağlayacaktır. Hatay’da yardım projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol