Hatay Mahalli Haber
MENÜ

HBB Meclisinden 10 Ilçeye Altyapı Müjdesi

Yayınlanma Tarihi : 08.02.2024 12:31 Bu haber 137 defa okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısı Antakya Kisecik mevki HBB Yerleşkesi A Blok’ta bulunan Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
HBB Meclisinden 10 Ilçeye Altyapı Müjdesi

Hatay Büyükşehir Başkan Vekili Adnan Özkaya başkanlığında toplanan mecliste gündeme alınan 49 madde görüşülerek karara bağlandı.HBB Meclisinden 10 Ilçeye Altyapı Müjdesi

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak amacıyla 1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan toplantının açılışında konuşan Başkan Vekili Özkaya, “6 Şubat’ın yıldönümünde depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz” dedi.HBB Meclisinden 10 Ilçeye Altyapı Müjdesi

MECLİSTEN 10 İLÇEYE MÜJDELİ HABER

Meclis gündeminin ilk maddesinde Uluslararası finans kuruluşları ile Maliye Bakanlığı arasında imzalanan kredi anlaşması ile İller Bankası’na tahsis edilen 1,8 milyon Euroluk krediden Hatay’ın altyapısında kullanılmak üzere büyükşehre hibe olarak aktarılan 375 milyon Euro’nun “Antakya, Hassa, Arsuz, Defne, Kırıkhan, Samandağ, İskenderun, Reyhanlı, Dörtyol, Yayladağı ilçelerinde gerçekleştirilecek 18 proje için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a yetki verilmesi kabul edildi.

Toplantıda söz alan HATSU Genel Müdürü İkbal Polat, gelen bu hibe ile Hassa İlçesi Aktepe mahallesinde, Kanalizasyon Şebeke İkinci Etap ve Atık Su Arıtma Teşhisi Projesi, Arsuz Grup İçme Suyu Projesi, Defne İçme Suyu Şebeke Projesi, Defne Atık Arıtma Tesisi Projesi, İskenderun Kanalizasyon Şebeke İnşaat Projesi, Reyhanlı Atık Arıtma Tesisinin Kapasitesinin Arttırılması Projesi, Samandağ Tekebaşı Grubu Kanalizasyon Şebekesi İnşaat Projesi, Samandağ Tekebaşı Grubu İçme Suyu İnşaat Projelerinin yapımına başlayacaklarını ayrıca deprem nedeniyle yapımı durdurulan yada tasfiye edilerek yarım kalan Dörtyol İçme Suyu Şebeke İkinci Kademe İnşaat Projesi, Reyhanlı İçme Suyu Şebeke Şebekesi İnşaat İnşaatıydı, Samandağ, Tekebaşı Grup İnşaatı, Yayladağı Kanalizasyon Ve Atık Su Arıtma İnşaatı’nın da tamamlanacağı bilgilerini verdi.

“YARININ KÖYLERİ PROJESİ” İÇİN BAŞKAN SAVAŞ’A YETKİ VERİLDİ

Toplantının 2. maddesinde Cumhurbaşkanlığı ve Strateji Başkanlığı tarafından onaylanmış Trendyol ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından organize edilen ‘Yarının Köyleri Projesi’ için mutabakat zaptı ve sözleşmelerin imzalanması konusundaki iş ve işlemlere ilişkin Başkan Savaş’a yetki verilmesi kabul edildi.

Yarının Köyleri Projesi ile kırsal kesimdeki dezavantajlı gruplara çalıştaylar, bire bir danışmanlıklar, bilinçlendirme faaliyetleri, akıllı tarım uygulamalarını kapsayan kapasite geliştirme faaliyetleri gerçekleştirilerek;  e-ticaret, e-ihracat, ürün geliştirme, pazarlama, markalaşma, paketleme, finans, kalite, vb. eğitimleri verileceği, böylece dijital araçların etkin kullanımı sağlanarak, gençlerin, kadınların ve dezavantajlı grupların kapasitelerini artırma yoluyla geleceğe yatırım yaparak kırsal yerleşimlerde sürdürülebilir ve kapsayıcı kalkınmayı teşvik etmenin amaçlandığı belirtildi.

Meclisin bir sonraki toplantısı 6 Mart 2024 Çarşamba günü saat 14.00’da gerçekleştirilecek.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol