Hatay Mahalli Haber
MENÜ

HBB Katkılarıyla Yapılan Ahşap Evlerin Anahtar Teslim Töreni Gerçekleşti

Yayınlanma Tarihi : 06.02.2024 15:28 Bu haber 164 defa okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla Defne ilçesinde Yaşam Alanları Girişim Derneği tarafından yapımı tamamlanan ahşap evlerin anahtar teslim töreni gerçekleşti. 

Paylaş Paylaş Paylaş
HBB Katkılarıyla Yapılan Ahşap Evlerin Anahtar Teslim Töreni Gerçekleşti

Tören, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. HBB Katkılarıyla Yapılan Ahşap Evlerin Anahtar Teslim Töreni Gerçekleşti

Defne Belediyesine ait yeşil alanda kurulan 18 ahşap ev, yalnız ve çocuklu kadınlar, engelliler ve yaşlılara teslim edildi. HBB Katkılarıyla Yapılan Ahşap Evlerin Anahtar Teslim Töreni Gerçekleşti

Yaşam Alanları Girişim Derneğinin maddi destekleri ile alınan ahşap ev malzemeleri Adana Büyükşehir Belediyesinin tahsis ettiği atölyelerde kuruluma hazırlanarak Hatay’a getirildi. 

Hatay Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların barınma sorunu çözmek amacıyla oluşturulan yaşam alanında altyapı, çevre düzenlemesi ve elektrik ile ilgili çalışmalar gerçekleştirdi. 

“LÜTFÜ BAŞKAN’IM VE HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR EDERİM” 

Yaşam Alanları Girişim Derneği Başkanı Gül Taşdelen yaptığı konuşmada, “ Herkesle dayanışma içerisinde olarak hayalimizi gerçekleştirdik ve buradaki yaşam alanını oluşturduk. Deprem bölgesindeki insanların beslenme ve barınma sorunları yaşadığını biliyorduk. Barınma sorununa çözüm üretmek amacıyla da bu yola çıktık. Bizlere destek sunan herkese çok teşekkür ederiz. Lütfü Başkan’ım evlerimiz için altyapı ve çevre düzenlemesi gerçekleştirdi. Hatay Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederim.” dedi. 

AÇIKALIN:  İNSANI MERKEZE ALAN HER ÇALIŞMA BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ 

Eski Hatay Baro Başkanı Hüseyin Cahit Açıkalın da “İnsanı merkezine alan her çalışma bizim için çok kıymetli. Bu yaşam alanına katkı sunan herkese teşekkür ederim. Hukukçu olarak bundan sonraki süreçte güçlü şehirler inşa edilmesi, sivil yaşamın aynı şekilde inşası ve kent kültürümüzün korunması için bilimi ve hukuku referans almamız gerekir.” diye konuştu. 

GEÇER: KOORDİNASYON MERKEZİ KURARAK HATAY’A HIZLI BİR ŞEKİLDE MÜDAHALELERDE BULUNDUK 

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer de deprem olduğu ilk günden itibaren Hatay’a yardım ve desteklerde bulunduklarını belirterek “Hüzünlü ve gerçekten sıkıntı içinde bir yıl geçirdik. Bu yıl içerisinde bu acıları her gün tekrar yaşama durumunda kaldık. Biz, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak deprem olduğu ilk anlarından itibaren Adana’da 11 binanın yıkımı gerçekleşmişti, hemen koordinasyon merkezi kurarak buraya hızlı bir şekilde müdahale ettik. Ve insanlarımızı da enkazlardan çıkardık. Zeydan Başkan’ımızın talimatları doğrultusunda da Hatay’da çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. Bir daha bu afetleri yaşamamayı diliyorum.” açıklamalarında bulundu. 

YILMAZ: YAPILAN TÜM ÇALIŞMALAR BİZE ÇOK BÜYÜK UMUT OLUYOR 

Yıkımın boyutuna değinerek saha çalışmaları hakkında da açıklama yapan HBB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Nida Yılmaz, “ Çok büyük deprem yaşadık. Uluslararası verilere göre karada meydana gelen en büyük depremlerden biriydi. 311 binden fazla konutumuz yok oldu. Orta hasarlılar ile birlikte yüzde 34’ü oturulamaz halde. Bunun en fazla olduğu Antakya, Defne ve Samandağ olduğunu düşünürsek yüzde 70 ile 80’i yok oldu. Bizler de çalışmalar gerçekleştirerek konutlar yaptık ve depremzedelerimizi yerleştirdik. Hatay için sivil toplum kuruluşları inanılmaz çaba sarf ettiler. Sağlık kuruluşlarını da her alanda sahalarda gördük. Hatay için emek sarf eden ve destek veren herkese çok teşekkür ederiz. Herkesin emeklerine sağlık. Bu çalışmalar hepimiz için çok büyük umut oluyor.” dedi. 

GÜZEL: SEVDİKLERİMİZİN DESTEKLERİ İLE TOPARLANIYORUZ 

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, “Aradan bir yıl geçti ama bizim yaşadığımızı bir biz biliriz bir de Allah bilir. Deprem gerçekten de çok büyük bir boyuttaydı. Yüzyılın faciasını yaşadık. Halen yaşadıklarımızın etkisindeyiz. Sevdiklerimizin destekleri ile toparlanıyoruz. Çözüm ortaklarımıza çok teşekkür ederiz.” diye konuştu. 

ARSLAN: BU ZOR GÜNLERİ BİRLİKTE DAYANIŞMA İÇİNDE AŞACAĞIZ 

ODTÜ Mezunlar Derneği Başkanı Baki Arslan da “Bizim bizden başka dostumuz yok. Bu zor günleri birlikte dayanışma içinde aşacağız. Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” dedi. 

Açılış konuşmalarının ardından yapımı tamamlanarak sahibine teslim edilen ahşap evlerin açılışı kurdele kesilerek yapıldı. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol