Hatay Mahalli Haber
MENÜ

HBB 450 Metrekarelik Hangarı Dershane Yaptı

Yayınlanma Tarihi : 04.10.2023 16:27 Bu haber 158 defa okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Emine Atmaca, 6 Şubat Depremi’nin ardından gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında önemli bilgiler paylaştı. 

Paylaş Paylaş Paylaş
HBB 450 Metrekarelik Hangarı Dershane Yaptı

“DEPREM ÖNCESİ GÜNDE 850-950 KURSİYERİMİZE KURSLARIMIZA KATILIYORDU” HBB 450 Metrekarelik Hangarı Dershane Yaptı

Deprem öncesinde Hatay Büyükşehir Belediyesinin 7’den 77’ye herkese kapılarını açtığı ve çok büyük ilgi gören HATMEK ile ilgili bilgiler veren Atmaca, “ Deprem öncesinde meslek edindirme kurslarımızda düzenlediğimiz kurslar ve eğitimler çok yüksek ivme kazandı. Günlük 850-950 arasında kursiyerimiz eğitimler alıyordu. Özellikle dil kurslarında çok büyük ilgi vardı. Ama maalesef 6 Şubat’ta ana binamızı kaybettik. HATMEK binalarımız da hasarlar aldı” diye konuştu. HBB 450 Metrekarelik Hangarı Dershane Yaptı

“HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE DEPREMZEDE BİR KURUM” 

Hatay Büyükşehir Belediyesinin de bir depremzede kurum olduğun altını çizen Atmaca, “ Belediyemiz bazen eleştiriliyor fakat biz de bir depremzedeyiz. Depremde çok fazla personelimizi kaybettik, enkaz altında kalan personelimiz ve ulaşamadığımız personelimiz de oldu. Çok büyük travmalar yaşadık” dedi. 

“450 METREKARELİK HANGARI DERSHANE YAPTIK” 

Depremin ilk zamanlarından itibaren çocuklar ve gençlerin eğitimlerinden geri kalmamaları adına çalışma başlattıklarını da sözlerine ekleyen Emine Atmaca, “ Mart ayının başında online eğitimlere başladık. Antakya EXPO alanımızda F Blok’ta bize hibe edilen 450 metrekarelik hangarı dershane yaptık. Bir yerden başlamamız gerekiyordu. 3 öğretmen arkadaşımız ile başladık. İlk zamanlar insanlarımızın çadırı yoktu ve çocuklar da psikolojik anlamda çok zor zamanlardan geçiyordu. Eğitim oldukça önemli ama ilk amacımız o çocukları yaşadıkları o ortamdan çıkarma ve yaralarımızı birlikte sarmaktı” açıklamalarında bulundu.

“ DERSHANEMİZ ÇOK YOĞUN İLGİ GÖRDÜ” 

Antakya EXPO alanında oluşturulan dershaneye ilginin çok fazla olduğunu da söyleyen Atmaca, “ 180 tane 8 ve 12.sınıflardan öğrencilerimiz oldu. Ara sınıflar da gelmek istedi ve sayımızı 240’a çıkardık. Bütün öğrencilerimize ücretsiz ulaşım sağladık. Sabahtan akşama kadar onlar ile beraber olarak yaralarımızı da beraber sardık. Başkanımız da sık sık bizleri ziyaret ederek gençlerimize moral verdi. Ülkemizin birçok yerinden insanımız da bizlere destekler verdi ve etkinlikler de düzenledik. Psikolog ve rehber öğretmenlerimiz ile birlikte hareket ederek drama ve nefes terapileri de yaptık” açıklamalarında bulundu. 

“ÖĞRENCİLERİMİZİN YÜZDE 75’İ TERCİH YAPMAYA HAK KAZANDI” 

Atmaca, lise ve Üniversiteye Giriş Sınavları öncesinde de sık sık deneme sınavları yaptıklarını belirterek, “ Üniversite sınavına giren öğrencilerimizin yüzde 75’i tercih yapmaya hak kazandı. Tıp, eczacılık, hukuk, mühendislik, öğretmenlik ve mimarlık ile önlisans bölümleri kazananlar da oldu. 

Nitelikli liseye giren öğrencilerimiz bizleri çok sevindirdi. Öğrencilerimiz tercih zamanlarında da rehber öğretmenlerimiz ile tercihlerini yaptı” dedi. 

“600’E YAKIN ÖĞRENCİ YAZ KURSLARIMIZDAN FAYDALANDI” 

HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Atmaca konuşmasının devamında şöyle dedi , “ Çocuklarımızın yaşadıkları travmaları atlatmaları amacıyla yaz kursları düzenledik. Drama, satranç ve resim kursları verdik ve ilgi de oldukça fazlaydı. 600’e yakın öğrenci yaz kurslarımızdan faydalandı. Alanımızda kütüphane de oluşturduk. KPSS’ye hazırlanan gençlerimiz için de imkanlar yarattık” 

“KAYITLARIMIZ HALEN DEVAM EDİYOR” 

Yeni eğitim-öğretim yılı için HBB Destek Eğitim Merkezinde yeniden hizmet vermeye başladıklarını söyleyen Atmaca, “ Antakya EXPO alanımızdaki çalışma ortamımız çok güzeldi fakat sınıf ve derslikler oluşturmak zorundaydık. Eski yerimizin tadilatlarını yaparak yeniledik. 11 Eylül tarihinden itibaren yeniden merkezimizde eğitimlerimize başladık. Kayıtlarımız halen devam ediyor” dedi. 

Atmaca, HBB Şehir Tiyatrosu’nun da depremden sonra çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiğini söyledi. 

“ABA GÜREŞİ’NE 8 ÜLKEDEN 60 SPORCUMUZ KATILDI” 

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen Ata sporu alan Aba Güreşlerinin de Hatay için sesinin duyulması için farkındalık oluşturduğunu da sözlerine ekleyen Atmaca, “ Güreşe, 8 ülkeden 60 sporcumuz katıldı. 3 bine yakın vatandaşımız da festivale katıldı. Ulusal basın da burada yer aldı ve farkındalık yaratmış olduk. Buradaki amacımız dışarıdaki insanlara sesimizi duyurmak ve şehrimizi tanıtmaktı. Sporcularımız bütün ihtiyaçlarını ve ulaşımlarını kendileri karşıladı. Buraya geldiklerinde çok şaşırdılar ve üzüntülerini dile getirdiler. 13-15 Ekim tarihleri arasında da Judo Federasyonu işbirliği ile etkinlik düzenlenecek. Etkinliğimizde 22 şehirden 350 sporcu yer alacak.” dedi. 

Atmaca, Hatay’ın eski ile yeni hali ile ilgili bilgiler almak amacıyla şehre gelen misafirlere rehberlik ettiklerini de söyledi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol