Hatay Mahalli Haber
MENÜ

HBB, 2026 Mart Ayı Meclis Toplantısı’nı Gerçekleştirdi

Yayınlanma Tarihi : 12.03.2026 18:32 Bu haber 63 defa okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Antakya Kisecik HBB Yerleşkesi Alanı A/Blok Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
HBB, 2026 Mart Ayı Meclis Toplantısı’nı Gerçekleştirdi

HBB Başkanı Mehmet Öntürk başkanlığında gerçekleştirilen Meclis Toplantısı’nda, gündeme dair ve gündem dışı 27 madde görüşüldü.HBB, 2026 Mart Ayı Meclis Toplantısı’nı Gerçekleştirdi

Toplantıda; hibe kabulü için yetki verilmesi, İller Bankası AŞ’den kredi kullanılması, tahsis amacı değişikliği, gelir tarifesi güncelleme, imar uygulamaları ve komisyon raporları ele alındı.HBB, 2026 Mart Ayı Meclis Toplantısı’nı Gerçekleştirdi

Yatırım harcamaları ve acil borç ödemeleri ile yol ve asfalt imalatları için İller Bankası AŞ’den kredi kullanılmasına ilişkin her türlü işlemi yapmaya HBB Başkanı Öntürk’e yetki verilmesine dair teklif kabul edildi.

Hatay Su ve Atık Su Teknolojileri Anonim Şirketinin şartsız ve bedelsiz olarak hibe edilmek istendiği, bu kapsamda hibenin kabul edilmesi ve hibe ile ilgili her türlü iş ve işlemleri yapmaya Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Fatih Cihangir’e yetki verilmesine dair teklif kabul edildi.

HBB tarafından toplu ulaşım araçlarına km başına yapılan destek ödemelerinin devam etmesi kararlaştırıldı.

“Etrafımız Ateş Çemberi Ama Biz Huzur İçindeyiz”

Toplantıda Başkan Öntürk, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla “İstiklal Marşı şiir değil, bizim özgürlüğümüzün marşıdır. Mehmet Akif Ersoy’a, şehit ve ahirete intikal eden gazilerimize; Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Etrafımızı görüyoruz ateş çemberi. Biz huzur içindeyiz. Bu; bizim birlik, beraberliğimizi ve gücümüzü gösterir.” sözlerinin ardından yaklaşan Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek konuşmasını sonlandırdı.

Gündem dışı konuşmaların yapılmasının ardından 2026 Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 16 Nisan Perşembe günü saat 14.00’te HBB Meclis Salonu’nda yapılmasına karar verildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol