Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hattuşa Erzin Gastronomi Festavili 1 Eylül'de Başlıyor

Yayınlanma Tarihi : 28.08.2023 13:02 Bu haber 125 defa okundu

Doğu Akdeniz’de sırtını Amanos Dağlarına yaslayan, karşısında Akdeniz’in mavi sularını alan bölgenin tek Termal Sağlık Merkezi  Hattuşa Vacation Termal Club Erzin’in ev sahipliği yapacağı Hattuşa Erzin Gastronomi Festivali başlıyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hattuşa Erzin Gastronomi Festavili 1 Eylül'de Başlıyor

Kısa adı UNESCO olan “United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization” “Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu” tarafından ‘Dünyanın 26. Gastronomi Şehri” olarak ilan edilen Hatay ile  Gastronomi alanında dünyaca üne sahip Adana,Gaziantep ve Şanlıurfa mutfağının damak çatlatan lezzetlerinin yer alacağı Hattuşa Erzin Gastronomi Festivali 01-02 Eylül tarihlerinde Hattuşa Vacation Termal Club Erzin’de gerçekleşecek.Hattuşa Erzin Gastronomi Festavili 1 Eylül'de Başlıyor

Muhteşem bir Gastronomi Festivaline ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını yaşadıklarını söyleyen GastroHattuşa yöneticileri yaptıkları açıklamada:” Çok kültürlü olmanın etkilediği alanlardan biri de Gastronomidir.8000 yıllık tarihi birikime sahip Hatay’da ,her bir medeniyetin,dinin,yaşanmışlığın getirmiş olduğu çeşitlilik yöreye has bir yemek kültürünün ve yöreye özgü lezzet yelpazesinin ortaya çıkmasına sebep olmuştur.2017 yılında ‘Dünyanın 26. Gastronomi Şehri” seçilen Hatay mutfağının lezzetleri ile birlikte Adana Mutfağı,Gaziantep mutfağı ve Şanlıurfa mutfağının muhteşem lezzetlerinin sunum yapılacağı Hattuşa Erzin Gastronomi Festivalinin kaçırılmayacak bir program olduğunu düşünüyoruz.

YENİDEN AYAĞA KALKMA MÜCADELESİ VEREN HATAY'DA

Yeniden ayağa kalkma mücadelesi veren Hatay’da 01-02 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan Hattuşa Erzin Gastronomi Festivaline herkesi davet ediyoruz.

Programın ilk günü olan 1 Eylül’de misafirlerin gün boyu Spa,Termal Havuz,Hamam,Sauna,Aquapark gibi alanlardaki keyifli anlarının ardından akşam yemeği ile başlayacak olan GastroHattuşa içeriğinde Hatay ve Adana lezzetleri Havuz başında canlı müzik eşliğinde sunum yapılacak.Yemekler tesisin aşçıbaşı Menderes bey ve ekibi tarafından sunulacaktır.Ayrıca çocuklar içinde Animasyon ve sinema gösterimi yapılacaktır.

2 Eylül günü ilk günkü tüm aktivitelere ilave olarak Gaziantep ve Şanlıurfa mutfağının lezzetleri sunum yapılacak.

Herkesi Gastronomi mirasını geleceğe taşıyacak güç ve heyecanı yerinde görmek üzere Hattuşa Vacation Termal Club Erzin’e bekliyoruz.”dediler.

Hattuşa Erzin Gastronomi Festivali için rezervasyon telefonu  0 850 840 68 00

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol