TFF 1. Lig’de küme düşmesi kesinleşen Atakaş Hatayspor, sahasında konuk ettiği Özbelsan Sivasspor’a 2-1 mağlup oldu. Sarıseki Fuat Tosyalı Stadı’nda oynanan karşılaşmada bordo-beyazlı ekip, ligdeki kötü gidişini sürdürürken taraftarlarını bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı.

Sezon boyunca istediği sonuçları alamayan Hatayspor, kendi sahasında oynadığı mücadelede de galibiyet hasretini dindiremedi. Ligde henüz galibiyetle tanışamayan Hatay temsilcisi, aldığı bu mağlubiyetle hem puan tablosundaki kötü durumunu değiştiremedi hem de gelecek adına umut vermeyen bir görüntü ortaya koydu.
Karşılaşmanın ilk yarısında her iki takım da yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince devre golsüz eşitlikle tamamlandı.
İkinci yarıda ise konuk ekip daha etkili bir oyun ortaya koydu. Özbelsan Sivasspor, 63. dakikada Bekir Böke’nin kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Hatayspor bu gole 77. dakikada Muhammed Gönülaçar’ın penaltıdan attığı golle karşılık vererek skora denge getirdi.
Ancak konuk ekip, maçın son bölümünde yeniden üstünlüğü ele geçirdi. 86. dakikada A. Badji’nin attığı golle Özbelsan Sivasspor sahadan 2-1 galip ayrılan taraf oldu.
Bu sonuçla Hatayspor’un ligdeki galibiyet hasreti devam ederken, takımın ortaya koyduğu performans camiada gelecek adına kaygıları da artırdı.