Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hataylı Firmalara Niye Bu Eziyet

Yayınlanma Tarihi : 09.07.2023 08:13 Bu haber 135 defa okundu

Hatay sınırından transit geçiş izinlerinin özellikle Hatay dışındaki firmalara verilmiş olmasına tepki gösteriliyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hataylı Firmalara Niye Bu Eziyet

Ticaret yapan Hataylı firmalar ilimize bile gelmeyip Ankara’dan izin alan bu firmalara haraç vermek zorunda bırakıldıkları iddia edildi.

Sınırdan transit izni olan Ankara, Edirne, Gaziantep, İstanbul ve Kahramanmaraş firmaları Hatay’daki sınırlardan ticaret yapmadan, milyon dolarları kazandıkları ileri sürüloyor.

Sınırdan ticaret yapacak Hatay firmalarına izin verilmediği için bu firmalar üzerinden ticaret yapmak zorunda bırakıldıklarını öne süren işinsanları, "Hiçbir iş yapmadan sadece bir izin kağıdıyla Hatay’ın milyon dolarları bu firmaların kasasına gidiyor. Bu konuyu düzeltmek ve Hataylı firmaların da transit izin almaları için Hatay’ın siyasi ve bürokrasisinde çalmadık kapı kalmadı; fakat hiç kimse Hataylı firmaların izin almalarına yardımcı olmuyor.

Bu konuyu Ankara’ya ulaştırıp çözümü için mücadele etmesi gerekenlerin başında, Hatay valisi, Hatay milletvekilleri, ATSO yönetimi ve Reyhanlı Ticaret Odası yönetimi yer alıyor. Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Ticaret Bakanım, Sayın içişleri Bakanım; Hatay’ın sesini duyun artık. Hataylı tüccarlar ve iş insanları, Hatay’ın siyasetçilerinden ve bürokrasisinden umudunu kesmiş durumda" diye görüşlerini savundular.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol