Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hataylı Depremzedelerin Ihtiyaçları Kızılay Lojistik Merkezinden Karşılanıyor

Yayınlanma Tarihi : 23.03.2023 00:23 Bu haber 1614 defa okundu

- Afetten önce kapasite, envanter ve malzeme artırımı yapılan Türk Kızılay Hatay Lojistik Merkezi, depremzede vatandaşların beslenme ağırlık ihtiyaçlarını gideriyor

Paylaş Paylaş Paylaş
Hataylı Depremzedelerin Ihtiyaçları Kızılay Lojistik Merkezinden Karşılanıyor

- Türk Kızılay Hatay Lojistik Merkezi Yöneticisi Sefer Sağlam:Hataylı Depremzedelerin Ihtiyaçları Kızılay Lojistik Merkezinden Karşılanıyor

- "Merkezden Hatay'ın tüm ilçelerinde bulunan ekiplerimiz ve Kızılay ile hareket eden sivil toplum kuruluşlarına hizmet veriliyor. Ekiplerimize buradan ihtiyaçları ve belirledikleri talepler doğrultusunda malzemeler sevk ediliyor"

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden bir süre önce donanımlı hale getirilen Türk Kızılay Hatay Lojistik Merkezi, depremzedelerin ihtiyaçları için görev yapıyor.

Kentte bulunan Türk Kızılay Hatay Lojistik Merkezi, depremden bir süre önce daha donanımlı hale getirilerek kapasite, envanter ve malzeme artırımı yapıldı.

Merkez, Hatay'ın tüm ilçelerindeki ekip ve aşevlerine malzeme tedariki sağlıyor.

- "Burayı depremden önce daha donanımlı hale getirdik"

Türk Kızılay Hatay Lojistik Merkezi Yöneticisi Sefer Sağlam, AA muhabirine, merkezde afet anında müdahale için ısınma, barınma, gıda ve ilk ihtiyaç malzemelerinin bulunduğunu söyledi.

Lojistik merkezlerinde afetin olmadığı dönemlerde insani yardım operasyonunun da yürütüldüğünü belirten Sağlam, "Hatay Bölge Lojistik Merkezi, Kızılay'ın kendi sürecinde olan bir lojistik merkezi, afetten sonra kurulmadı. Burayı depremden önce daha donanımlı hale getirdik. Kapasite, envanter, malzeme artırımı gibi bazı restorasyonlar yapıldı." dedi.

Sağlam, merkezden Hatay'ın tüm ilçelerinde bulunan ekip ve Kızılay ile hareket eden sivil toplum kuruluşlarına hizmet verildiğini anlatarak, "Ekiplerimize buradan ihtiyaçları ve belirledikleri talepler doğrultusunda malzemeler sevk ediliyor. Bir giriş alanımız var, malzemeyi oradan kabul ediyoruz. Malzemelerin ayrıştırması yapılıyor ve çıkışı sağlanıyor. Bölgelere dağıtımını yapıyoruz." diye konuştu.

Merkezde beslenme ağırlıklı malzeme stoklarının bulunduğunu belirten Sağlam, aşevlerinde ikramda kullanılacak tabak, bardak ve tabldot gibi araç gereçlerin de envanterde yer aldığını kaydetti.

 

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol