Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatayı hakkettiği yere taşımak istiyoruz

Yayınlanma Tarihi : 22.07.2016 00:00 Bu haber 2636 defa okundu

Hatay’da önümüzdeki eğitim-öğretim sezonunda eğitim hayatına başlayacak olan Bahçeşehir Eğitim Kurumları tanıtım toplantısı okulun Antakya’da bulunan yerleşkesinde düzenlendi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatayı hakkettiği yere taşımak istiyoruz

29 Haziran’da açılışı planlanan ancak 28 Haziran günü İstanbul’da yaşanan hain terör saldırısı nedeniyle iptal edilen Bahçeşehir okulları tanıtım toplantısına Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Hatay Kurucu Temsilcisi Serdal Aslan, Kurucu üye ve Genel Müdür Sefer Kaplan, Kurucu üyeler Nursel Örak, Semire Yazıcı ve Hatay’da görev yapan çok sayıda basın mensubu katıldı.

Aslan burada yaptığı açıklamada, okul olarak tüm teknolojik altyapıyla birlikte yeni sezona hazırdır. Hatay’ı eğitimde de hak ettiği yere taşımak istiyoruz dedi.

ASLAN: AVRUPA’NIN ÖNEMLİ KURUMLARINDAN OLACAĞIZ

Serdal Aslan ve beraberindeki eğitimciler ilk önce basın mensuplarına okulun bölümlerini tanıttı. Burada açıklamalarda bulunan Aslan, “Ana sınıflarının kapıları şifrelidir. Giriş çıkışlar tamamen kontrol altındadır. Spor odasında öğrenciler yarım saatlik hareketler yaparlar daha sonra kahvaltıya geçilir. Okulumuzda kantin uygulaması olmamakla beraber 3 öğün yemek verilmektedir. Ana sınıfında çift dilli eğitim verilmektedir. 400 kişilik konferans salonu Hatay için de önemli etkinliklere ev sahipliği yapabilecek kapasitededir. Okulumuz 20 Milyon TL’ye mal olmuştur. Teknolojik ve bilimsel desteğiyle Avrupa’nın en önde gelen eğitim kurumlarından bir tanesi olacaktır. Bu okulumuz ile birlikte Hatay’ı hak ettiği yerlere taşımak istiyoruz” dedi.

OKUL 18.000 METREKARE ALANDA KURULMUŞTUR

Daha sonra eğitmenler basın mensuplarıyla birlikte kahvaltı yaptı. Kahvaltının ardından Serdal Aslan ve Sefer Kaplan basın mensuplarına açıklamalarda bulundular.

Aslan açıklamasında, “3 yıl önce Uğur Okulları markasıyla Antakya’da başlattığımız vizyonla yepyeni eğitim anlayışıyla bir halka daha eklemekten ve bu toprağa, bu ülkeye eğitim adına bir katkı sağlamaktan dolayı gururluyuz. Oluşturduğumuz proje ile öğrencilerimizin ufkunu açacak pek çok merkez ile sadece ilimizde değil ülke çapında da adımızdan söz ettireceğiz. Okulumuz 11.000’i kapalı 7.000’i açık alan olmak üzere toplamda 18.000 metrekare alanda oluşturulan anaokul, ilkokul ve ortaokul birimlerinde öğrenciler için pek çok merkez bulunmaktadır. Okulumuzda 2 yüzme havuzu, 1 kapalı spor salonu, 400 kişilik konferans salonu, açık menaj alanı, tenis kortu, BSK, çim futbol sahası, mutfak akademi, 4 laboratuvar, buz pisti ve sosyal alanlar içermektedir” ifadelerine değindi.

KAPLAN: PROJELERLE OKULUMUZ ADINDAN SÖZ ETTİRECEKTİR

Kurucu üye ve Genel Müdür Sefer Kaplan ise yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı, “Türkiye’de Bahçeşehir markasıyla özdeşleşen “Çift dilli eğitim” ve STEM+A eğitimleri ile yeni bir eğitim anlayışıyla Türk Milli Eğitim Müfredatını uygulayacağız. STEM, Robotik Kodlama ve İnovasyon laboratuvarında öğrencilerimizin adından söz ettirecek projelere imza atacağına inanıyoruz.” Samim SELÇUK

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol