Hatay Valiliği, 21-22 Haziran 2025 tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için il genelinde kapsamlı tedbirler aldı.

Öğrencilerin sınav sürecini huzur ve güven içinde geçirebilmesi amacıyla yapılan açıklamada, tüm kamu kurumları ve vatandaşlara önemli sorumluluklar düştüğü vurgulandı.
7 Merkezde 82 Bine Yakın Aday Ter Döküyor
Bu yıl Hatay’da YKS; Antakya, İskenderun, Dörtyol, Samandağ, Reyhanlı, Hassa ve Kırıkhan ilçelerinde kurulacak merkezlerde yapılacak.
Sınav takvimi ve katılım sayıları şöyle:
21 Haziran Cumartesi / TYT: 10.15 - 13.00 saatleri arasında, 47.424 aday
22 Haziran Pazar / AYT: 10.15 - 13.15 saatleri arasında, 31.656 aday
22 Haziran Pazar / YDT: 15.45 - 17.45 saatleri arasında, 3.192 aday
Nüfus Müdürlükleri Açıktı: Geçici Kimlik Desteği
Sınav günü kimliğini kaybeden ya da yenilemesi gereken adaylar için bazı ilçe nüfus müdürlükleri açık tutulacak.
Antakya, Samandağ, Dörtyol, Reyhanlı, İskenderun, Kırıkhan, Arsuz, Hassa, Erzin ve Payas ilçelerindeki müdürlükler:
21 Haziran Cumartesi: 07.00 - 17.00
22 Haziran Pazar: 07.00 - 15.30 saatleri arasında hizmet verecek.
Sınav giriş belgesi ve bir fotoğrafla başvuran adaylara geçici kimlik belgesi verilecek.
Toplu Taşıma ve Altyapı Önlemleri
Hatay Büyükşehir Belediyesi, sınav günlerinde toplu taşıma aksaklıklarını önlemek amacıyla ek araç takviyesi yapacak. Ayrıca, sınav yapılan tüm okullarda elektrik ve su kesintisi yaşanmaması için ilgili kurumlarla koordinasyon sağlandığı belirtildi.
Sessizlik Çağrısı ve Gürültü Yasağı
Valilik, sınav süresince öğrencilerin dikkatinin dağılmaması için çevresel gürültüye karşı duyarlılık çağrısı yaptı.
Bu kapsamda:
20 Haziran Cuma 22.00’den, 22 Haziran Pazar akşamına kadar;
konvoylar, havai fişek gösterileri, yüksek sesli müzik, korna, inşaat çalışmaları, bina yıkımları ve seyyar satıcı anonsları yasaklandı.
Düğün, nişan ve cenaze gibi etkinliklerde ise ses seviyesi konusunda özel hassasiyet istendi.
Ayrıca;
21 Haziran Cumartesi 07.00-13.00,
22 Haziran Pazar 07.00-18.00 saatleri arasında il genelindeki tüm inşaat faaliyetleri durdurulacak.
Güvenlik Üst Seviyede
Sınav binalarının çevresinde emniyet ve jandarma birimleri, hem güvenliği sağlayacak hem de trafik akışını düzenleyecek.
Hatay Valiliği, hem adayların hem de ailelerin bu önemli sınav sürecini sorunsuz geçirmesi için tüm vatandaşları duyarlılığa davet etti.