Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatay'da Yaralı Tilki Duyarlılığı!

Yayınlanma Tarihi : 16.12.2023 10:18 Bu haber 117 defa okundu

Bitki ve hayvan çeşitliliğiyle büyük bir zenginliğe sahip bölgede doğal yaşam ile yerleşim yerlerinin iç içe oluşu zaman zaman belgesellerde görülebilen hayvanlarla vatandaşı karşı karşıya getirebiliyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatay'da Yaralı Tilki Duyarlılığı!

Doğal yaşamın iç içe olduğu kırsal kesimlerde araçla ilerleyen vatandaşlar Hatay’da insanlarla havanların rastlaşması, bazen bir anda görülüp, kaybolması, bazen de yaralı olarak yardım beklerken olabiliyor. 

Yağışlı soğuk bir Hatay akşamında Saat 20:00 civarlarında duyarlı bir vatandaş, tarafından Kırıkhan’ın Soğuksu Mahallesi civarında yol kenarında, Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Abdullah Öğünç’e yaralı bir tilki ihbarında bulunuldu. Fotoğrafından hayvanın tür ve genel durumu kontrol edildi, akabinde duyarlı vatandaşın bulunduğu yer bilgisi alarak bölgeye gittiğini belirten Abdullah Öğünç, bu arada DKMP Kırıkhan Şefi Nuri Akın ile iletişime geçti. Duyarlı vatandaştan teslim alınan yaralı tilki, bu süreçte DKMP Hatay Şubesi sorumluluğunda bulunan "Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon" Merkezinde tedavisine başlanmak üzere Nuri Akın'a teslim edildi.

İlk izlenimlerde tilkinin arka ayaklarından hasar aldığının gözlendiğini aktaran Abdullah Öğünç “Umarım ve dilerim ki tedaviye olumlu cevap vererek yeniden doğaya döner. Tilkinin bize ulaşmasındaki emek ve gayretlerinden dolayı Ekrem Açıkgöz'e teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımız karşılaştıkları bu ve benzeri durumlarda bağlı bulundukları il/ilçe DKMP yetkilileri ile iletişime geçebilirler” dedi ve ‘Trafik de lütfen daha dikkat!’ uyarısı yaptı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol