Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatay'da Sınır Güvenliği Için 7 Dron Ve 2 Mobil Göç Aracı Hizmete Girdi

Yayınlanma Tarihi : 21.08.2025 06:06 Bu haber 311 defa okundu

- Vali Mustafa Masatlı:

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatay'da Sınır Güvenliği Için 7 Dron Ve 2 Mobil Göç Aracı Hizmete Girdi

- "Bu araçlarımızı hizmete alarak düzensiz göçle mücadelemiz kararlılıkla, titizlikle devam edecek"Hatay'da Sınır Güvenliği Için 7 Dron Ve 2 Mobil Göç Aracı Hizmete Girdi

Hatay'da sınır güvenliğinin daha etkin sağlanması amacıyla 7 dron ve 2 mobil göç aracı hizmete alındı.Hatay'da Sınır Güvenliği Için 7 Dron Ve 2 Mobil Göç Aracı Hizmete Girdi

Vali Mustafa Masatlı, İl Göç İdaresi Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen teslim töreni sonrası yaptığı açıklamada, sınır şehri olan Hatay'da önceden 5 mobil göç hizmet aracının olduğunu söyledi.

Mevcut araçların kentin muhtelif yerlerinde hizmet verdiğini belirten Masatlı, şöyle devam etti:

"Bugün inşallah 2 mobil göç hizmet aracımız ve 7 dronumuzu hizmete almış olacağız. Bu araçlarımızı hizmete alarak düzensiz göçle mücadelemiz kararlılıkla, titizlikle devam edecek. Bu mobil göç hizmet araçlarımızı özellikle düzensiz göçmenle mücadelenin yoğun olarak bulunduğu yerlerde konuşlandıracağız, diğer taraftan 7 dronumuz da sınırlarımızda düzensiz göçle mücadele kapsamında faaliyette bulunacak."

Masatlı, yeni mobil göç hizmet araçlarıyla günlük 800 kişinin sorgulama işleminin yapılacağını ifade etti.

Yeni araçların şehre hayırlı olmasını temenni eden Masatlı, bu zamana kadar şehrin imarı, ihyası ve donanımıyla ilgili başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere destek olan bakanlara teşekkür etti.

Törende, Vali Masatlı ve katılımcılar, dron uçuşunu izleyip, mobil göç hizmet aracını da inceledi. AA

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol