Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatay’da Şehitliklerde Bakım Ve Temizlik Çalışması

Yayınlanma Tarihi : 13.03.2026 18:36 Bu haber 171 defa okundu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan şehit kabirlerinin bakım ve temizliği seferberliği Hatay’da da hayata geçirildi. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleştirilen çalışma kapsamında Antakya, İskenderun ve Kırıkhan’daki şehitlikler ziyaret edilerek bakım ve temizlik çalışmaları yapıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatay’da Şehitliklerde Bakım Ve Temizlik Çalışması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın talimatları doğrultusunda yürütülen çalışmaya, devlet koruması altındaki çocuklar da katıldı. Şehitliklerde gerçekleştirilen etkinlikte kabirlerin çevresi temizlenirken bakım ve onarım çalışmaları yapıldı. Ziyaret sırasında şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı, Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi.Hatay’da Şehitliklerde Bakım Ve Temizlik Çalışması

Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan çalışma kapsamında şehit kabirlerinin mevcut durumunun da kayıt altına alınarak gerekli düzenlemelerin yapılması amaçlanıyor.Hatay’da Şehitliklerde Bakım Ve Temizlik Çalışması

Hatay Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Süleyman Yıldırım, gerçekleştirilen çalışma ile ilgili yaptığı açıklamada, vatanın birliği, milletin huzuru ve bağımsızlığı için hayatını feda eden şehitlerin her zaman minnet ve saygıyla anıldığını belirtti.

Yıldırım, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak şehitlerin emanetlerine sahip çıkmayı en temel sorumluluklarından biri olarak gördüklerini ifade ederek, “81 ilimizdeki tüm şehit mezarlarının bakım, onarım ve temizliğini kapsayan büyük bir seferberliği başlatmış bulunuyoruz. Aynı zamanda şehitlerimizin kabirlerinin mevcut durumlarını da kayıt altına alarak gerekli çalışmaların yapılması için takip ediyoruz” dedi.

Şehitliklerin milletin bağımsızlık mücadelesinin ve fedakârlığının sembolü olduğunu vurgulayan Yıldırım, şehitlerin hatırasının gelecek nesillere en temiz ve en vakur haliyle aktarılmasının büyük bir sorumluluk olduğunu dile getirdi.

Etkinliğe katılan çocukların da şehitlerin anısını yaşatmanın önemini bir kez daha hissettikleri belirtildi.

Yıldırım açıklamasının sonunda, “Vatanımızın birliği, milletimizin huzuru ve istikbalimiz için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Vatan onlara, onlar bize emanet” ifadelerini kullandı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol