Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatay'da Petrol Arama Dönemi: Bakanlıktan 3 Bölge İçin 5 Yıllık Ruhsat

Yayınlanma Tarihi : 02.07.2026 23:44 Bu haber 19 defa okundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Hatay, Adana ve Osmaniye'yi kapsayan üç ayrı kara sahasında petrol arama faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla ruhsat verdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatay'da Petrol Arama Dönemi: Bakanlıktan 3 Bölge İçin 5 Yıllık Ruhsat

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün petrol hakkına ilişkin kararları, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Karara göre, Arar Petrol AŞ'ye Hatay'da iki, Adana ve Osmaniye illerini kapsayan ise bir olmak üzere toplam üç ayrı kara sahasında beş yıl süreyle petrol arama ruhsatı verildi.

Ruhsatlandırılan alanlar arasında Hatay'da 25 bin 550 hektar ve 62 bin 336 hektar büyüklüğündeki iki saha ile Adana ve Osmaniye sınırları içerisinde yer alan 57 bin 230 hektarlık saha bulunuyor. Böylece toplam yaklaşık 145 bin hektarlık alanda petrol arama faaliyetlerinin yürütülmesinin önü açılmış oldu.

Verilen ruhsatlar kapsamında Arar Petrol AŞ, söz konusu sahalarda önümüzdeki beş yıl boyunca petrol potansiyelinin tespitine yönelik jeolojik, jeofizik ve sondaj çalışmaları gerçekleştirebilecek.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kararın, bölgedeki enerji kaynaklarının araştırılmasına katkı sağlaması ve olası rezervlerin ekonomiye kazandırılması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol