Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatay'da Okullar Açıldı Ama Ulaşım Sorunu çözülmedi!

Yayınlanma Tarihi : 12.09.2023 18:09 Bu haber 119 defa okundu

Hatay'da 2023-2024 eğitim ve öğretimin başlamasına rağmen sorunların çözüme kavuşturulmaması velilerin tepkisine neden oldu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatay'da Okullar Açıldı Ama Ulaşım Sorunu çözülmedi!

Toplu ulaşımın olmadığı şehirde çocuklarını nasıl okula göndereceklerini yetkililere soran öğrenci velileri, "Servis yok, kentte neredeyse toplu taşıma hiç yok. Okulların birleştirilmesinden dolayı birçok öğrenci konteynerine, çadırına, evine uzak okulun öğrencisi oldu. Anaokulu ve ilkokul birinci sınıf çocuklarını okula nasıl götüreceğiz, kara kara düşünüyoruz ama işin içinden çıkamıyoruz" dediler.

Veliler, çocuklarının her gün yürüyerek okula gidemeyeceğinin altını çizerek, "Hatay'da eğitimi başlatanlar ulaşım, güvenlik ve barınma sorunu çözerek başlatmalıydı" görüşünü ifade ettiler.

Aynı sorunun öğretmenler için de geçerli olduğunu savunan veliler, "Şehir içi ulaşım çok zayıf. Bu öğretmen ve öğrenciler açısından çok ciddi sorun. Yetkililerin bu sorunu ivedilikle çözmesi gerekiyor, aksi halde bu şartlarda çocuklarımızı okula gönderemeyiz” dediler.

Bazı veliler ise okul çevresindeki hasarlı binalardan, toz ve asbestten endişe duyarak, çocuklarının sağlıksız bir ortamda eğitim göreceğini ileri sürdüler.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol