Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatayda ilk kornea nakil ameliyatı gerçekleşti

Yayınlanma Tarihi : 08.09.2016 00:00 Bu haber 2985 defa okundu

15 yıldır sol gözde görememe şikâyeti ile Özel Antakya Akademi Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yasin Mersin’e başvuran Osman Ebu Encirani isimli hastaya kornea nakil ameliyatı başarı ile yapıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatayda ilk kornea nakil ameliyatı gerçekleşti

MERSİN: HASTALARIMIZA GÜVENLİ HİZMET SAĞLAYACAĞIZ

Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Yasin Mersin; “Kliniğimize başvuran hastanın sol gözünde 15 yıldır görememe şikâyeti olmasına istinaden yapılan muayenede sol gözde korneal opasite mevcut olduğu tespit edildi. Sadece ışık algısı olan hastanın yapılan detaylı tetkiklerinde sol göz kornea naklinden fayda göreceği düşünülerek Korneanın Nakil Operasyonu ( Keratoplasti) planlanıp uygulandı. Hastanın tüm bulguları sağlık bakanlığıyla paylaşılıp uygun donör korneası temin edildi.  Hatay’ da daha önce hiç Kornea Nakil Operasyonu olmadığından zor ve zahmetli prosedürler yasal mevzuata uygun olacak şekilde hazırlıkları tamamlanıp tam donanımlı göz ameliyathanesinde nakil operasyonu başarı ile gerçekleştirildi. Böylelikle hastanemizde kornea nakil ameliyatı yapılmaya başlanmıştır. Ameliyathanemizde kullanılan en son model cihazlarla hastalarımıza güvenli ve kaliteli ameliyat hizmeti sunmaktayız‘’ diye konuştu.

KILIÇLAR: HASTALAR BAŞKA ŞEHİRLERE GİTMEYECEK

Konuyla ilgili bilgi veren Özel Antakya Akademi Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Memet Kılıçlar;  söz konusu yatırımlar ile birlikte Kornea Nakil Ameliyatı hastanemizde yapılmaya başlanmıştır. Bakanlıktan aldığımız izin sayesinde artık Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı hastalarımız için Kornea ihtiyacının anlaşmalı olduğumuz Göz Bankalarından, Yabancı uyruklu hastalar içinse yurtdışından uluslararası lisansı olan Kornea Bankalarından uygun donör korneası temin edebiliyoruz. Kornea Nakil ihtiyacı olan hastalarımız, ilimizde Kornea Bankası olamadığından maalesef başka şehirlere gitmek zorunda kalıyor. Bizler,  bölge halkımıza hizmeti yerinde sağlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Göz Doktorumuz Op. Dr. Yasin Mersin’ e başarı dileklerimizi sunar, hastamıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarım” dedi.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol