Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatayda bir ilk Tarım fuarı açıldı

Yayınlanma Tarihi : 03.11.2016 00:00 Bu haber 916 defa okundu

8 ülkeden 90’a yakın firmanın katılımıyla gerçekleşen 3-6 Kasım tarihleri arasında açık kalacak olan Hatay Tarım Fuarı Antakya’da Prime Mall karşısındaki yerinde açıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatayda bir ilk Tarım fuarı açıldı

Açılış törenine Hatay Valisi Erdal Ata, Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, Ak Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Serdar Güven, Antakya İlçe Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Hatay Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Aldinç, Antakya Ticaret Borsası Başkanı M. Ali Kuseyri, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı A. Kadir Teksöz, diğer oda başkanları, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ALDİNÇ: FUAR HATAY’A HAYIRLI OLSUN

Törenin açılış konuşmasını Hatay Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Aldinç yaptı.

Aldinç konuşmasında, “Tarım bölgenin önemli ekonomik dalıdır. Bu fuarda Hatay’ın tarım potansiyeline dikkat çekilmesi amaçlanmıştır. 4 gün açık kalacak fuarın Hatay için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

ÇİNÇİN: HATAY’I FUARLARLA TANITACAĞIZ

Aldinçten sonra konuşan ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ise şunları söyledi, “Çok iyi bir çalışmayla kısa sürede buralara geldik. Bu fuar Hatay için bir ilktir. İleride daha iyi olacağız. Eksiklerimiz olabilir. Onlar için de şimdiden affınıza sığınıyorum. Hatay’ı ülkeye ve dünyaya tanıtacak olan fuarlardır. Bu fuarda da bunu amaçladık. Umuyorum Hatay için faydalı olur. Bu fuarın ardından mobilya fuarı düzenlenecek. O fuarın ardından da Antakya için oldukça önemli olan ayakkabıcılık sektörüne yönelik bir fuar çok yerinde olacaktır. Fuarda emeği geçen herkesi kutluyorum.”

KUSEYRİ: FUARLAR TARIMI TEKNOLOJİYLE BULUŞTURUR

Antakya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Kuseyri ise konuşmasında şu ifadelerin altını çizdi, “Hatay tarım bölgesidir. Fuarlar teknolojik ürünlerin sergilendiği yerlerdir. Çiftçilerimiz de bu fuarda tarım alanlarında kullanılabilecek teknolojileri daha yakından görme imkanına kavuşacaklar. Hatay için bu tür fuarlar zaruridir. Tüm sektörlerde yenilik şarttır. Bunun da yolu fuarlardır. Fuarımız Hatay’a ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun.”

TEKSÖZ: FUARDA HATAY’IN TANITIMINI YAPACAĞIZ

Kuseyrinin ardından kürsüye gelen HESOB Başkanı A. Kadir Teksöz’de, “Hatay’da ilk defa düzenlenecek fuarın gururunu yaşıyorum. Fuarın gerçekleşmesinde katkı sağlayan herkese tek tek teşekkür ediyorum. Fuarda Hatay’ın da tanıtımını yapacağız. Fuarımız Hatay’a ve çiftçilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

GÜVEN: BU FUAR BİZİM İÇİN TEST OLDU

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Serdar Güven de konuşmasında, “İlk fikir bir süre önce Mehmet Ali Yapar’dan çıktı. İlk önce fuarın yapılmasını imkansız olduğundan bahsedildi ancak şu gün geldiğimiz noktada görülüyor ki istendikten sonra yapılmayacak şey yoktur. O günlerden bugünlere gelmenin mutluluğu içindeyim. Bu fuar bizim için de test oldu. Fuarımız tüm çiftçilerimize ve Hatay’a hayırlı olsun” ifadelerine değindi.

YEŞİLDAL: FUAR HATAY İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Ak Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal da konuşmasında, “İlk fuar olmasında rağmen bugün burada büyük bir sinerji var. Bu fuarlar iller için oldukça önemlidir. Hatay için tarımın ne kadar önemli olduğu hepimizin malumudur. Bu yüzden oldukça önemli olan bu fuar Hatay faydalı olacaktır. Yapılacak olan barajların tamamlanmasıyla Hatay’ın tarım kapasitesi de artacaktır. Fuarın Hatay’a hayırlı olmasını diliyor emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

ATA: HATAY ÖNEMLİ BİR FUAR MERKEZİ OLACAKTIR

Kürsüye son olarak gelen Hatay Valisi Erdal Ata ise konuşmasında şu görüşlere değindi, “Hatay tarım ve sanayisiyle önemli bir yer edinmiştir. Ancak Hatay’ın tanıtımı yapılmıyor. Bu fuar ilk olacağı için oldukça önemlidir. İleride düzenlenecek olan fuarlar için de örnek teşkil edecektir. Hatay bu sayede önemli bir fuar merkezi olacaktır. Hatay’ın tarım kapasitesi oldukça yüksek. Çiftçilerimiz de bu fuardan faydalanırsa onların yararına olacaktır.”

AYAKKABICILIK FUARI DA HEMEN DÜZENLENMELİ

Ata konuşmasının devamında, “Fuardan sonra mobilya fuarı düzenlenecek. Hemen ardından ayakkabıcılık fuarı düzenlenirse hem maliyet açısından hem de ayakkabıcılığın tanıtımı açısından oldukça faydalı olacaktır. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutluyor, fuarın Hatay’a hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

FUARIN FİKİR BABASI YAPAR’A PLAKET VERİLDİ

Konuşmaların ardından fuarın düzenlenmesinde emeği olan Mobilyacılar Esnafı Odası Başkanı Mehmet Ali Yapar’a plaket takdim edildi. Plaket takdiminin ardından protokolün katılımıyla kurdele 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol