Hatay Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince 16-22 Şubat 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen trafik uygulamalarında toplam 6 bin 920 cezai işlem uygulandı.

Kent genelinde yapılan denetimlerde en fazla ceza, emniyet kemeri takmayan sürücülere kesildi. Bu kapsamda 1.266 sürücüye işlem yapıldı.
En Çok İhlal Edilen Kurallar
Denetimlerde öne çıkan diğer ihlaller ise şöyle sıralandı:
908 sürücüye hatalı park ve duraklama,
522 motosiklet sürücüsüne kask takmamak,
334 sürücüye ehliyetsiz araç kullanmak,
360 sürücüye seyir halinde cep telefonu kullanmak,
305 sürücüye kırmızı ışık ihlali,
52 sürücüye alkollü araç kullanmak,
47 sürücüye kaldırım üzerinde motosiklet kullanmak,
30 sürücüye drift yapmak ve abartı egzoz kullanmak,
26 sürücüye yaya geçidine öncelik vermemek,
23 sürüye makas atmak,
11 sürücüye korsan taşımacılık yapmak.
Ayrıca 3 bin 36 sürücü ve araca, Karayolları Trafik Kanunu’nun diğer maddeleri kapsamında işlem yapıldığı bildirildi.
Yetkililer, trafik güvenliğinin sağlanması, can ve mal kayıplarının önlenmesi amacıyla denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini vurguladı.
Hatay genelinde özellikle motosiklet ve cep telefonu kaynaklı ihlallerin dikkat çektiği uygulamaların, önümüzdeki süreçte daha da sıklaştırılacağı belirtildi.