Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatay'da 7 Bin 275 Hak Sahibi Konutlandı

Yayınlanma Tarihi : 05.02.2024 10:34 Bu haber 87 defa okundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin, bilhassa son 21 yıldaki atılımlarıyla siyasi, ekonomik, askeri olarak bölgesel ve küresel bir güç haline gelme yolunda önemli mesafe kat ettiğini söyledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatay'da 7 Bin 275 Hak Sahibi Konutlandı

Hatay’ın Antakya İlçe Spor Salonunda depremzede vatandaşların kalıcı konutlarına yerleştirmek üzere tamamlanan TOKİ konutlarının kurayla teslim ve tamamlanan hastanelerin resmi açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir yıl önce 6 Şubatta yaşanan depremde kaybedilen canların acısının ilk günkü tazeliğiyle yürekleri yakmayı sürdürdüğünü ifade etti.

14 MİLYON VATANDAŞIMIZ DOĞRUDAN ETKİLENDİ

Depremde kaybedilen 53 binin üzerindeki vatandaşın her birine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk Milletine başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Asrın felaketinde yaranan 107 binin üzerindeki vatandaşımıza da geçmiş olsun dileklerimi tekrarlamak istiyorum. Deprem 11 ilimiz, 124 ilçemiz, 7 bine yakın köy ve mahallemizde ağır yıkıma yol açarken, 14 milyon vatandaşımız doğrudan etkilendi. Sayısız insanımız ya kendi iadesiyle, bizzat gelerek, ya çeşitli yollarla destek sağlayarak en önemlisi de duası ve gözyaşıyla depremzede vatandaşlarımızın acısını yaplaşmıştır. Böylesine vefalı, böylesine diğerkâm, böylesine fedakâr bir milletin evladı olmaktan iftihar ediyorum” dedi.

Yapılan tespitler ışığında 135 bin 589’u konut, 15 bin 599’u işyeri ve 777’si ahır olmak üzere toplamda 150 bine yakın hak sahibi belirlendiğini belirten Erdoğan “Yapılan detaylı çalışmaların ardından bölgesi genelindeki kesinleşmiş hak sahibi sayımız 390 bin olarak netleşmiştir. Bugünkü kura törenimizde 6 bin 572’si il ve ilçe merkezlerimizde 703’ü de kırsalda olmak üzere 7 bin 275 hak sahibinin konutunun anahtarını teslim ediyoruz. Hak sahiplerimize yeni yuvalarının hayırlı uğurlu bereketli olmasını, evlerinde sağlıkla huzurla, mutlulukla oturmalarını diliyorum” diye konuştu. 

Binlerce yıllık medeniyet davasının Allah’ın izniyle kıyamete kadar süreceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Hatay’ımız başta olmak üzere ülkemiz top yekûn bu kutlu yolda teriyle, emeğiyle gerektiğinde canıyla mücadelesine devam edecektir. Ne deprem, ne terör, ne sınırlarımızı ve sabrımız zorlayan alçaklar, nede emperyalistlerin kirli emelleri bizi bu yoldan alıkoyamayacaktır. Unutmayın La galibe İllallah diye çıktığımız bu yolu birlikte yürüyecek, hedeflerimize birlikte ulaşacağız. Bu duyguyla kurayla yuvalarına kavuşan vatandaşlarımızı bir kez daha tebrik ediyorum. Açılışını yapacağımız Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanemiz ile İskenderun Devlet Hastanesinin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol