Hatay Mahalli Haber
MENÜ

HATAYA HEYBEMİZ DOLU GELDİK

Yayınlanma Tarihi : 22.02.2016 00:00 Bu haber 1004 defa okundu

Hatay’a fidan dağıtımı ve tesis açılışı için gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Hatay’a heybemiz dolu geldik. Müjdelerle geldik” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
HATAYA HEYBEMİZ DOLU GELDİK

Hatay Kültür Merkezi’nde düzenlenen tesis açılışı ve fidan dağıtımına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanı sıra, Hatay Valisi Ercan Topaca, AKP Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Orhan Karasayar, Fevzi Şanverdi, Mehmet Öntürk, Hacı Bayram Türkoğlu, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, AKP Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, Vali Yardımcıları ve bazı daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

ÜZMEZ: YATIRIMLAR HAYIRLI OLSUN

Programda konuşan Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, “Hatay yapılacak yatırımlarla kalkınacak. Bizler de daha önceki yönetimlerden farklı olarak çam ağacı yerine orman köylüsünü kalkındırma adına ceviz, ıhlamur, badem, kestane gibi ağaçlar dikeceğiz. Amacımız orman köylüsünün kalkınmasıdır. Hatay ve Türkiye genelinde çalışmalarımız sürüyor. Umuyorum Hatay’a yapılan yatırımlar hayırlı uğurlu olur” dedi.

Daha sonra söz alan DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz ise Hatay’a yapılacak tesislerle ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

YEŞİLDAL: BUGÜN HATAY İÇİN ÖNEMLİ

Programda AK Parti Milletvekilleri adına konuşan AKP Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, bugün Hatay için önemli bir gündür” dedi.

Yeşildal konuşmasında, “71 milyonluk yatırım Hatay için gerçekten çok önemlidir. Hatay 13 yılda 14 milyar TL yatırım aldı. Bu yatırımların devamı da inşallah hükümetimiz sayesinde gelecektir. Hatay’a hayırlı olsun” dedi.

VALİ TOPACA: EN ÖNEMLİ SORUN SU TAŞKINLARI VE SULAMA

Yeşildal’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Hatay Valisi Ercan Topaca, “ En önemli sorun su taşkınları ve sulama sorunudur” dedi.

Topaca konuşmasında, “Yapılacak olan yatırımlar Hatay’a hayırlı olsun. Hatay’ın en önemli sorunu sulama ve su taşkınları sorunudur. Dere kenarında yaşayan vatandaşlar bu konuda büyük sıkıntı yaşamaktadırlar. Vilayetimizin tüm şikayetlerinin de bu vesileyle yatırım kapsamına alınacağı müjdesini bakanımızdan almış bulunmaktayım. Bu projelerle çiftçilerin de emekleri boşa gitmeyecek. Hatay verimli topraklara sahiptir. Sulama sorunu da çözüldüğünde önemli bir sorun daha aşılmış olacaktır. Yapılacak yatırımlar Hatay’a hayırlı uğurlu olsun” dedi.

EROĞLU: REYHANLI BARAJI 1 YILA TAMAMLANACAK

Törende son olarak konuşma yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yapımı devam eden Reyhanlı Barajı’nın 20 Şubat 2017’de saat 10.59’da açılışını yapacaklarının müjdesini verdi.

Eroğlu konuşmasında, “Hatay gibi bir hoşgörü şehrinde bulunmaktan dolayı mutluyum. 60 yıllık hayal olarak nitelenen Reyhanlı Barajı projesi’nin de müjdesiyle geldik. Son olarak Büyükkaraçay barajının da yüzde 75’inin tamamlandığını bildirmekten dolayı mutluyum. Hatay’da bugün maliyeti 71 Milyon TL olan 13 tesisin temelini atmak üzere bulunmaktayız. Toplam 705 milyon tl’lik müjdeyle buradayız. Ceylanlı köyünden 300 kişiye fidan dağıtımı yapacağız. 4000 adet de fidan dağıtımını vatandaşlarımıza yapıyoruz. 60 yıllık rüya proje olan Reyhanlı barajı ise yargı sorunları yüzünden tamamlanmadı. Ancak tüm sorunlar tamamlandı. Yapımına hızla devam edeceğiz. 20 Şubat 2017’de saat 10.59’da açılışını yapacağız. Daha önce hiçbir hükümetin tamamlanmasını bir kenara bırakın adını anmadığı proje umuyorum Hatay’ın kalkınmasını sağlayacaktır. Bu yatırımların Hatay’a hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol