Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatay Hepimizin şahsi Meselesi

Yayınlanma Tarihi : 02.12.2023 22:10 Bu haber 105 defa okundu

Hür-Sen Konfederasyonu Depremden En Çok Etkilenen İl Olan Hatay’da Toplandı.Hür-sen konfederasyonu ve bağlı iş kolu sendikaları Hatay İskenderun’da bir araya gelerek yaşanan büyük deprem felaketi sonrası depremden en çok etkilenen Hatay ilinde kamu çalışanlarının sorun ve çözümleri ile ilgili atılması gereken adımlara yönelik bir çalışma gerçekleştirdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatay Hepimizin şahsi Meselesi

               Bilindiği üzere 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan fakat en çok olumsuz etkinin ve yıkımın gerçekleştiği Hatay İline Hür-Sen konfederasyonu ve bağlı sendikalarının genel merkez yönetimleri tarafından birçok ziyaretler geçekleştirildi.Hatay Hepimizin şahsi Meselesi

               Başta Hür-Sen konfederasyonu ve Hürriyetçi Eğitim-Sen Genel Başkanı Levent KURUOĞLU, Hürriyet Sağlık-Sen Genel Başkanı Erdoğan ÇAKMAK, Hürriyetçi Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Muzaffer GENÇ tarafından farklı zamanlarda yapılan geziler ve aynı zamanda kendisi de Hataylı olan Hürriyetçi Yerel-Sen Genel Başkanı Gökhan YILDIRIM’ın deprem bölgesinde yapmış oldukları saha çalışmaları sonucu konfederasyon olarak bir rapor hazırlanması sağladılar.

               Deprem bölgesinde görev yapan kamu çalışanlarının yaşadıkları her türlü sorunlar ve bu sorunların çözümüne yönelik atılması gereken adımların yer aldığı oldukça kapsamlı olarak hazırlanan rapor 02.12.2023 tarihinde yapılan basınla buluşma toplantısında basın aracılığı kamuoyu ile paylaşıldı.

               Oldukça büyük öneme sahip bir raporun görüşüldüğü toplantıya Hür-Sen konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Hürriyetçi Yerel-Sen Genel Başkanı Gökhan YILDIRIM, Hürriyet Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Serdar KAHRAMAN ve Hürriyetçi Eğitim-Sen Hatay İl Başkanı Mehmet PANCAR’ın yanı sıra konfederasyona bağlı tüm sendikaların ilçe ve iş yeri temsilcileri de katıldı.

               Hazırlanan rapora ilişkin Hür-Sen konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Hürriyetçi Yerel-Sen Genel Başkanı Gökhan YILDIRIM, Hürriyet Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Serdar KAHRAMAN ve Hürriyetçi Eğitim-Sen Hatay İl Başkanı Mehmet PANCAR yapmış oldukları ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verdiler:

               “ Depremin en çok etkilediği il olan Hatay’ın yeniden ayağa kalkması ve hayatın bir an önce normalleşmesi için depremin ilk gününden itibaren Hürriyetçi sendikalar olarak tüm halkımızın yanında yer aldık. Farklı zamanlarda yapmış olduğumuz saha ziyaretleri ve geziler sırasında tespit ettiğimiz tüm sorunları ve çözüm önerilerimizi bir rapor halinde kamuoyu ile paylaşıyoruz. 

Hür-Sen Konfederasyonu olarak raporda belirtmiş olduğumuz tüm hususları ilgili bakanlıklar ve devletin tüm kurumları ile paylaşacağız. Çözüm noktasında ortak hareket ederek depremden etkilenen tüm kamu çalışanlarımız adına yapılması gereken her çalışmanın içerisinde yer almaya devam edeceğiz.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün şahsi meselem dediği Hatay, artık hepimizin şahsi meselesidir.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol