Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatay Dayanışma Korosu Mersin'de Konsere Hazırlanıyor

Yayınlanma Tarihi : 05.04.2023 23:35 Bu haber 267 defa okundu

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından geçici olarak Mersin'e giden Hataylı depremzedeler, dayanışma amacıyla kurdukları koroyla konsere hazırlanıyorlar. Hatay Dayanışma Korosu'nun, bir yandan deprem travmasını daha kolay iyileştirmek için kurulduğu belirtilirken, bir yandan da Mersin'de bulunan depremzedelerin maddi ve manevi ihtiyaçlarına karşılık bulmaya çalıştığı bildirildi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatay Dayanışma Korosu Mersin'de Konsere Hazırlanıyor

Hataylı şef Cansu Daloğlu'nun yönettiği koroda Hatay Hayat Ağacı Derneği Başkanı Necla Daloğlu, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Osman Biçer, Prof. Dr. Sedat Cereci gibi isimlerin yanında çok sayıda iş adamı, öğretmen, öğrenci ve diğer meslek gruplarından katılımcıların bulunduğu öğrenildi. Yaklaşık 30 kişinin yer aldığı koronun, başta Hatay türküleri olmak üzere, değişik şarkı ve türküleri polifonik tarzda seslendirdiği dile getirildi. 

Hatay Dayanışma Korosu'nun, Hatay'ın yeniden yapılanmasına sanatsal katkı sağlamanın yanında, Hataylı depremzedeler için bir terapi ortamı olma amacını taşıdığı dile getirildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol