Hatay Beyazkale Satranç Evi Spor Kulübü Türkiye şampiyonu
Yayınlanma Tarihi : 03.08.2019 00:00Bu haber 501 defa okundu
Türkiye Satranç Federasyonu tarafından organize edilen ve toplam 32 takım ve 484 sporcunun mücadele ettiği soluk soluğa takip edilen mücadelesine sahne olan 2019 Türkiye İş Bankası Satranç İkinci Ligi müsabakalarında Hatay'ı Liginde temsil eden Beyazkale Satranç Evi Spor Kulübü Derneği Türkiye Şampiyonu olarak 1.Lig'e yükseldi. Daha önce de ilimize bugüne kadar Dünya Şampiyonluğu , Dünya 2.liği , Avrupa Şampiyonluğu, Onlarca Türkiye Şampiyonluğu ve Derecesi başarını kazandıran Beyaz Kale Satranç Kulübünün bu başarısı büyük sevinçle karşılandı.
Türkiye Şampiyonluğumuz Hatay'a hayırlı olsun diyerek sözlerine başlayan Beyazkale Satranç Evi Spor Kulübü Derneği Başkanı Erkal Büyükaşık, bireysel oynamaları durumunda liglerden aldıkları binlerce lira teklifleri Hataylı takım uğruna Hatay sevdasına reddeden FM Diyap Büyükaşık , FM Ekin Barış Özenir , FM Denizcan Temizkan, Beste Başak Abdimanoğlu, İbrahim Berk Züberoğlu, Salih Uçcu, Uktenur Çatal, Sertan Çıblakbaş ve Mehmet Uslu gibi birbirinden yetenekli satranç ustalarının elde ettiği bu başarının haklı gururunu yaşadıklarını ifade ederek önümüzdeki sezon mücadele edecekleri Türkiye Satranç Birinci Liginde de şampiyonluğu yakalamak adına çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerinin altını çizerek tamamen kendi imkanları ile katıldıkları turnuvada üstün performans sergileyen şampiyon sporcularını ve onların üzerinde büyük emekleri olan kıymetli hocalarını yürekten kutladığını söyledi.
2019 Türkiye İş Bankası Satranç İkinci Ligi Şampiyonluk kupası diğer kupaların arasındaki yerini alırken Beyazkale Satranç Evi Spor Kulübü Derneğinde eğitim gören satranç öğrencileri ve velileri uzun süre FM Diyap Büyükaşık , FM Ekin Barış Özenir ve FM Denizcan Temizkan, Beste Başak Abdimanoğlu, İbrahim Berk Züberoğlu, Salih Uçcu, Uktenur Çatal, Sertan Çıblakbaş ve Mehmet Uslu ve diğer sporcular ile Başkanı Erkal Büyükaşık ve tüm hocaları uzun süre alkışladılar