Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatay Barosu Herkesin Ve Her Avukatın Barosudur

Yayınlanma Tarihi : 11.06.2024 09:19 Bu haber 61 defa okundu

Geçtiğimiz günlerde açıkladığı Hatay Barosu Başkanlık adaylığı ile tüm dikkatleri üzerinde toplamayı başaran Avukat İlhan Tümer projeleri ile ilgili yaptığı açıklamaları ile ilgi odağı olmaya devam ediyor. Hatay Barosu, herkesin ve her avukatın barosudur diyen Avukat İlhan Tümer açıklamasında:” Meslektaşlarımızın her türlü bilgi ve destek ihtiyacına 7 gün 24 saat yanıt verebilecek etkin ve hızlı bir baro yaratmak istiyoruz. Bizimle çalış demek yerine meslektaş için çalışmak ister misiniz diyeceğiz.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatay Barosu Herkesin Ve Her Avukatın Barosudur

“MESLEKTAŞ SAATİ” adını verdiğimiz uygulama ile, her hafta belli gün ve saatte baro başkanı veya baro yönetim kurulu üyeleri, meslektaşlarımız ile görüşme yaparak şikayetleri, önerileri, ve projeleri konusunda görüş alışverişinde bulunacak.

Adliyelerin Yönetiminde Söz Sahibi Olacağız

Adliyelerde savunma makamını yok sayan idare anlayışına son vermek için gerekli çalışmaları yürüteceğiz. Avukatların ihtiyaçlarına göre planlanacağı adliye yönetimini hep birlikte başarma niyeti ve arzusu içindeyiz. Özellikle Hatay ilimizde modern bir adliye binasının yapılması için ilgili mercilere görüşlerimizi bildireceğiz. Bu hususta baro olarak atılması gereken tüm adımları atmaya kararlıyız. Yargının üç sacayağının var olduğunu dile getirmekten yorulmayacağız.

Otomatik CMK Atama Sistemini ( OCAS ) Kullanacağız

Cmk görevi nedeniyle görev yerine giden ve hukuki yardımda bulunan meslektaşlarımız buna ilişkin tutanaklarını baroya getirmek zorunda kalmadan internet bağlantısı olan bir bilgisayardan kendisine sistem tarafından verilen kullanıcı ekranındaki ifade tutanağı bölümüne girerek işlemini OCAS ile tamamlayacaktır. Tutanakların bu şekilde elektronik ortama taşınması ile süreç hızlandırılmış ve ifade tutanakları aynı anda baroya ulaştırılmış olacaktır. Böylece meslektaşlarımız için ciddi bir iş yükü ortadan kalkmış olacaktır.

Baro Bünyesinde Psikolojik Danışmanlık Servisi Kuracağız

Avukatlık, psikolojik açıdan en yıpratıcı olan mesleklerin başındadır. Avukatlar sadece fiziksel ve ekonomik baskılara değil, ayrıca psikolojik baskılara da maruz kalıyorlar. Mesleklerinde mutsuz olanlar ve mesleğini değiştirmeyi düşünenlerin en başında artık avukatlar gelmekte. Özellikle yaşamış olduğumuz 6 Şubat depreminin etkilerini bir nebzede olsa azaltmak adına Hatay Barosu bünyesinde ücretsiz olarak psikolojik danışmanlık servisi açacağız. Avukatların bu sayede online ya da fiziki psikolojik destek alması sağlanacak.

CMK Avukatlık Ücretleri Takibimizdedir

CMK uygulamasındaki avukatlık ücretleri yetersizdir. Bu ücretlerin Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi seviyesine çıkarılması için talepte bulunacağız. Hak edilen ücretlerin ivedi bir şekilde avukatlara ödenmesi adına da talepte bulunacağız. Ücretlerde iyileştirme yapılmaması halinde sorunun çözümü adına diğer barolar ile birlikte hareket edeceğiz. Savunma makamını bir gereklilik olarak gören bu uygulamanın her yönü ile sorunsuz olması gerekmektedir. Bu nedenle CMK uygulamasında hukuka aykırılıkların tespiti için baro olarak CMK kurulumuzun yanında duracağız.

Kadın Hakları Komisyonumuzun Her Zaman Yanında Olacağız

Kadın hakları konusunda cumhuriyet devrimleriyle elde edilen kazanımların korunması ve geliştirilmesi, kadın cinayetlerini ve her türlü şiddeti önlemek için kadın hakları ihlallerine karşı baro olarak koşulsuz destek vererek komisyonumuzla birlikte mücadele edeceğiz.

Tüm meslektaşlarımızla birlikte topluma kadın haklarının anlatılmasında görev alacağız. Kadının onuru ile yaşayabileceği güvenli bir toplum ve adil bir gelecek inşa etmeyi amaç edineceğiz.

Toplumumuzun kanayan yarası olan şiddetin önlenmesinde hukuki gelişmeleri takip edeceğiz ve baro olarak yapılması gereken somut adımları atmaktan çekinmeyeceğiz. Kadın hakları konusundaki kanunlara, sözleşmelere destek vererek her platformda kadının eşit oranda temsili için öncü olacağız.

Hatay Barosu Hukuk Portalını Kuracağız

Baromuzun teknik alt yapısını ve yazılımlarını yaşadığımız çağa ayak uyduracak bir şekilde yenilemek istiyoruz. Bugün Hatay Barosu’nda avukatlarla ilgili bilinen tek veri, avukat sayısı ve iletişim bilgileridir. Bu nedenle stajyer avukat ve avukatların kendi kullanıcı adı ve şifreleri ile erişim sağlayabileceği her türlü mesleki bilgi, güncel hukuk haberi, hukuk rehberi, yargı içtihatları, mevzuat haberleri, uzaktan eğitim ve diğer önemli bilgileri sağlayacak olan Hatay Barosu Hukuk Portalını kuracağız.

Hatay Barosu Avukatlar Sitesi

Hatay ilimizin yeniden ihya ve inşası için devletimizin görevli kurumları ile iş birliği halinde olacağız. İmar planları konusundaki hukuka aykırılıkları ve hak ihlallerini tespit edeceğiz.

6 Şubat depreminden sonra kullanmakta olduğumuz prefabrik ve konteyner ofislerin olduğu alanlar, biz avukatlara dayanışma ruhu ile aynı alanda birden fazla meslektaş ile çalışmayı öğretmiştir.

Türkiye Barolar Birliği’nden görüş ve destek alarak Antakya, Samandağ, Kırıkhan ve Hassa ilçelerinde en fazla iki avukatın kullanabileceği hukuk bürolarından oluşan Hatay Barosu avukatlar sitesinin yapılmasını ilgili kurumlardan talep edeceğiz.

Avukatlar sitesindeki hukuk bürolarının kiralanması ve satın alınması hususunda da finans ve kredi veren kuruluşlar ile anlaşmalar yaparak meslektaşlarımızın çalışma şartlarındaki sorunlarını gidereceğiz.

Sosyal Aktiviteler Önemlidir

Avukatlık ciddi bir iş de olsa avukatların eğlenmeye, spor yapmaya, hobilerinin peşinde koşmaya ihtiyacı var. Meslektaşlarımız arasındaki iletişimi güçlü tutmak, özellikle genç avukatlarımızın kaynaşmasını sağlamak adına sosyal aktiviteler gerçekleştireceğiz. 6 Şubat depreminin üzerimizdeki olumsuz etkilerini azaltmak, psikolojik ve bedensel yorgunluğumuzu atmak adına yemek organizasyonları, gezi v.b aktiviteler gerçekleştireceğiz. Eskiden olduğu gibi Adli Yıl açılışında, Avukatlar Günü’nde, Adli Yıl kapanışında Hatay Barosu ev sahipliğinde meslektaşlarımızla bir araya geleceğiz.

 Genç meslektaşlarım, doğrusunu isterseniz tek başınasınız. Ancak gençliğin enerjik ve umutlu ruhu ile sorunlarımızın üstesinden gelebiliriz.

Gelecek için tahminde bulunmanın en iyi yolu onu yaratmaktır. Yarın neler olabileceği, bugün kafanızda neler olduğuna bağlıdır. Mesleğimizin içine düştüğü saygınlık kaybından çıkaracak anlayış birliği ile gelin hep birlikte YENİ NESİL BARO yönetimi için birlikte mücadele edelim.

Genç Avukatlarımız;

Geleceğe güvenle bakabilmeniz adına var gücümüzle sizlerin yanında duracağız. Mesleğe başladığınız andan itibaren, karşılaşacağınız sorunları çok iyi biliyoruz. Çünkü bu sorunları ben ve diğer tüm meslektaşlarımızda yaşadı.

Empati kurarak, el ele vererek, birlikte mücadele ederek tüm sorunların üstesinden geleceğiz.

1-Bağlı çalışan genç avukatlar için asgari aylık ücret belirleyerek bu ücret altındaki çalışmaların baro tarafından denetlenmesini sağlayacağız,

2-Genç avukatlara yönelik olarak yeni iş alanları hazırlayarak genç avukatların daha fazla gelir elde etme imkanını sağlayacağız,

3-İlk defa kendi bürosunu açacak olan genç avukatlar için vergi ve sgk primlerinden muaf olmaları adına ilgili merciler ile gerekli çalışmaları yürüteceğiz,

4-Genç avukatların uygun koşullarda kredi v.b olanaklardan yararlanması için bankalar ve finans kuruluşları ile uyum içinde hareket edeceğiz,

5-Günümüz koşulları ve yeni nesil baro yönetimi için artık 5 yıl kıdem şartının kaldırılması için baro olarak gerekli girişimleri yapacağız,

6-CMK ve Adli Yardım hizmetlerinde önceliği genç avukatlara vereceğiz,

7-Genç avukatlarımızın kültür, sanat, müzik ve spor v.b alanlarda proje üretmeleri konusunda destek sağlayacağız,

8-Hatay Barosu nezdinde genç avukatlara yönelik olarak her yıl genç avukatlar çalıştayı düzenlenmesine imkan sağlayacağız,

9-Genç avukatlar için baro nezdinde dayanışma komisyonu kuracağız. Bu komisyonla birlikte ruhsat ücreti v.b ücretlerin ödenmesini sağlayacağız.”ifadelerine yer verdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol