Demokratik Sağlık-Sen (Demokratik Sağlık Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası) Anadolu Şubesi Başkan Vekili Metin Yılmaz, Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yönelik bazı sendikalar tarafından yapılan “VIP hemşiresi” açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Halkımız ile sağlık çalışanı arkadaşlarımızın arasına kimse giremez.” dedi.

“Açıklamalar amacını aşmış ve halkı yanıltmıştır”
Basın açıklaması yapan Yılmaz, VIP uygulaması üzerinden yaratılmaya çalışılan algının sağlık çalışanlarını hedef gösterdiğini ifade ederek şu değerlendirmelerde bulundu:
“MKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkında yapılan açıklamalar amacını aşmış, halkımız ile sağlık çalışanlarını karşı karşıya getirme riskini doğurmuştur. Parası olanın farklı, olmayanın farklı sağlık hizmeti aldığı algısı oluşturulmak istenmiş, kamuoyu yanıltılmıştır. Bu tür açıklamalar sorumsuzluk örneği olup kabul edilemez.”
“Fedakârca çalışan hastanenin emeğini kimse gölgeleyemez”
6 Şubat depremlerinden sonra tüm yaralarına rağmen şehrin yeniden ayağa kalkması için fedakârca çalışan sağlık çalışanlarının emeğine gölge düşürülmeye çalışıldığını vurgulayan Yılmaz:
“MKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin özverili çalışmaları yalan yanlış bilgilerle hedef alınamaz, buna asla izin vermeyeceğiz.” dedi.
“VIP hasta kavramı çarpıtılıyor”
Yılmaz, kamuoyunda tartışma yaratan “VIP hasta” iddialarına da açıklık getirerek:
“VIP denen uygulama, yalnızca tek kişilik odalardan ibarettir. Bu odalar tüm vatandaşlarımızın hizmetine açıktır. Başvurular sıraya göre değerlendirilir ve sırası gelen her vatandaş bu imkândan eşit şekilde faydalanır.” ifadelerini kullandı.
“Sendikacılık ayrıştırma değil, birlik ve çözüm üretme işidir”
Bazı sendikaların yıllardır süren bir uygulamayı yeniymiş gibi gündeme getirmesinin iyi niyetli olmadığını söyleyen Yılmaz, üniversite hastanelerinin ülke genelinde benzer uygulamalar yaptığını ve bunun il bazlı bir durum olmadığını hatırlattı.
“Sağlık çalışanları Hatay halkının göz bebeğidir”
Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:
“Hatay halkı ve sağlık çalışanları, şehrimizin yeniden ayağa kalkması için omuz omuza mücadele etmektedir. Kimse bu süreçte nifak tohumları ekemez. Anayasamız gereği sağlık hizmeti her vatandaşa eşit sunulmaktadır. İki kişilik odada yatan hastamız da tek kişilik odadaki hastamız da aynı tıbbi hizmeti, aynı özenle almaktadır.
Uzaklardan yapılan tehditkâr söylemler boş laftır. Başhekiminden doktora, hemşiresinden güvenliğe, temizlik personelinden bilgi işlem çalışanına kadar herkes Hatay halkı için canla başla çalışmaktadır. Sağlık çalışanları Hatay halkının göz bebeğidir. Biz dün olduğu gibi bugün de birlikteyiz, birlikte olmaya devam edeceğiz.”