Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Güneş Enerji Santrali Ile Hatay'ın Geleceği Yeniden Kuruluyor

Yayınlanma Tarihi : 22.03.2024 21:39 Bu haber 78 defa okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), hayata geçirilen yatırımlar ile deprem sonrasında da proje üretmeye devam etti. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Güneş Enerji Santrali Ile Hatay'ın Geleceği Yeniden Kuruluyor

Bu çalışmalar kapsamında 206.764 metre içme suyu şebeke inşası gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada; İnşa edilen yeni yaşam alanlarında ve altyapısı olmayan sokaklarda 17.044 adet abone bağlantısı gerçekleştirildiği, atık su tahliyesi ve  içme suyu iletimi sağlandığı açıklandı. HATSU'dan yapılan açıklamada şöyle denildi; "Altyapı hatlarımızda meydana gelen 149.188 adet arızaya müdahale ederek su kayıplarını önledik ve vatandaşlarımıza güçlü bir şekilde ilettik. İlimiz genelinde inşa ettiğimiz 70.493 metre atık su hattı yatırımlarımız ile halkımızın yanında olduk. Hatay'ımıza 48 adet yeni içme suyu deposu kazandırdık. Yatırımlarımız sayesinde eski depoları yeniledik, suyumuzu temiz ortamda topladık ve sağlıklı şekilde iletimini sağladık.Güneş Enerji Santrali Ile Hatay'ın Geleceği Yeniden Kuruluyor

Tesislerimizde çağa uygun, doğa dostu enerji kaynaklarını kullanarak gelecek nesillerimize temiz bir çevre yaşanabilir bir dünya bırakmak için ülkemizde öncülüğünü yaptığımız Güneş Enerji Santrali (GES) ile Hatay'ın geleceğini yeniden kuruyoruz.

İskenderun'a kazandırdığımız  GES ile 3 milyon 542 bin kilowattsaat Enerji ürettik ve 14 milyon 876 bin 400 TL tasarruf sağladık.

Ayrıca Dörtyol ilçemizde finansmanı onaylanan İçmesuyu Şebeke 2. Kademe İnşaatı yatırımı ile su iletimini güçlü ve güvenli bir şekilde sağlayacağız. Temiz içme suyuna ve temiz çevreye sahip olmak için "Samandağ Mağaracık İçme Suyu ve Kanalizasyon Şebekeleri İnşaatı" projesini hayata geçirdik.

Bu kapsamda;

*25 km atık su hattı

*500 adet parsel bağlantısı

*6 m3 terfi merkezi

*18.390 metre içme suyu hattı

*845 adet içme suyu abone bağlantısı inşası gerçekleştirerek Mağaracık'ta içme suyu ve atık su sorunları da çözülmüş oldu. 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Doç. Dr. Lütfü Savaş'ın talimatlarıyla halkın sağlığını ve çevremizi korumanın öncelikli hedefimiz olduğu bilinciyle, depremden zarar gören altyapılarımızla ilgili çalışmalarımız aralıksız olarak sürmektedir. Hatay'ımız için sıkı çalışıyoruz."

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol