Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Gülsin Onay Antakya’da

Yayınlanma Tarihi : 03.12.2022 08:47 Bu haber 265 defa okundu

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın kadrolu solisti ve kendi kuşağının en büyük piyanisti Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, 3 Aralık 2022 akşamı Antakya’da resital verecek. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Gülsin Onay Antakya’da

Defne Müzikseverler ve Kültür Derneği Başkanı Natalia Sovuksu, yaptığı açıklamada, “Derneğimizin daveti ile ilimize gelecek olan sanatçı, yine daha önce Nisan 2006’da Antakya’da müzikseverler ile buluşmuş ve DMK’nin birikimi ve 36 duyarlı kişi ve kuruluşun katkısıyla Derneğe kazandırılan Kuyruklu Konser Piyanosu ile ilk kez çalan virtüöz olmuştu.

Gülsin Onay Antakya’da ikinci kez Aralık 2010 tarihinde muhteşem repertuarı ile hayranlıkla izlenmişti.

Sanatseverler bu kez de DMK’nin organizasyonu ile 3 Aralık 2022 Cumartesi günü, saat 20.00’de Hatay Sınav Koleji Aziz Sancar Konferans Salonu’nda Devlet sanatçısı Gülsin Onay’ın yorumlayacağı ölümsüz eserleri dinleme zevkini yaşayacaklar.

Gülsin Onay’ın müzik kariyeri sayfalarla ifade edilemez. İcracı kariyerinin dışında, organizasyonunda yer aldığı ve düzenlediği kültür-sanat etkinlikleri, verdiği eğitimler, yaptığı yayın ve hayır işleriyle klasik müziğin yorulmaz destekçilerindendir. 2003’ten itibaren UNICEF “İyi Niyet Elçisi” olan sanatçı, aynı zamanda bir piyano eğitmeni olarak 400’ün üzerinde piyaniste eğitim vermiştir. Düzenli olarak radyo ve televizyon programları hazırlamakta, TRT Radyosu’nda her hafta yayınlanan “Gülsin Onay’la Radyo-3 Atölyesi” programının da yapımcısıdır” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol