Hatay Mahalli Haber
MENÜ

GENÇ ÇİFTÇİLERE 30 BİN LİRA DESTEK

Yayınlanma Tarihi : 09.04.2016 00:00 Bu haber 800 defa okundu

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, program kapsamında genç çiftçilere 30 bin TL hibe desteği verileceğini bildirdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
GENÇ ÇİFTÇİLERE 30 BİN LİRA DESTEK

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, yaptığı açıklamada, programın 3 yıl süre ile uygulanmaya devam edeceğine dikkati çekti.

Büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, arıcılık, kanatlı, ipek böceği yetiştiriciliği, meyvecilik, seracılık ile tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konularına destek verileceğini belirten Tüfekçi, şöyle devam etti:

“Büyükbaş ve küçükbaş canlı hayvanlar TİGEM tarafından temin edilecektir. Bitkisel üretim projelerinde traktör ve bahçe traktörü hariç, proje ihtiyacı olan diğer makine ve ekipmanlar destekleme kapsamına alınmıştır. Kanatlı sektöründe ördek, kaz, hindi ve serbest tavuk yetiştiriciliği destekleme kapsamına alınmıştır. Başvurular tebliğ yayınlandıktan sonra 30 gün sürecektir. Proje kapsamında genç çiftçiler hiç bir şekilde proje hazırlama harcaması yapmayacaktır. Bakanlıkça hazırlanan örnek proje ve büyüklükleri tavsiye niteliğinde duyurulacaktır. Projelerin 2 yıl süre ile izlenmesi ve takibi yapılacaktır.

Başvuru Başlangıç-Bitiş Tarihleri: 12 Nisan 2016-11 Mayıs 2016.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol