Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Etkinlik 2800 Kentte uygulanıyor

Yayınlanma Tarihi : 22.09.2016 00:00 Bu haber 694 defa okundu

Antakya Çevre Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selda Asker, Yeşil Ulaşım Hareketlilik Haftası ve 22 Eylülde de “ Otomobilsiz Kent Günü” etkinliği ile ilgili bir basın açıklaması yayımladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etkinlik 2800 Kentte uygulanıyor

Asker açıklamasında, “Bütün dünyada her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında Yeşil Ulaşım Hareketlilik Haftası ve 22 Eylülde de “ Otomobilsiz Kent Günü” etkinliği düzenlenmektedir. Amaç daha sağlıklı, yaşanabilir bir dünya için; sürdürülebilir, çevreci bir ulaşım olan bisiklete insanları teşvik etmek ve araç öncellikli değil insan öncelikli düşünmeye vurgu yapmaktır.

İlk olarak 1997 yılında Fransa`da başlayan bu etkinlik hızla dünyaya yayılmıştır. 2000 yılında 600, 2001 de 1600, 2004 te 2200 ve 2006 da yaklaşık 2800 kentte uygulanmıştır” dedi.

DÜNYAYI HOR KULLANMAYALIM

Bisiklet sürme bir şehri kalite kenti yapan tüm etkenlerle ilişkili olduğunu ifade eden Asker açıklamasını şu sözlerle sürdürdü, “Bisiklet yer ve enerjiden tasarruf ettirir, gürültüye, hava kirliliğine neden olmaz. Küresel ısınmadan önemle bahsettiğimiz bu dönemde otomobillerin atmosfere bıraktığı karbon monoksit gazinin verdiği zararları düşünürsek,  senelerce sadece bisiklet kullansak belki atmosferi kurtarabiliriz.

Her zaman söylediğimiz gibi parasını verip satın alamayacağımız başka bir dünya olmadığı için elimizdekinin kıymetini bilip, dünyayı daha fazla hor kullanmayalım.

22 Eylül Otomobilsiz Kent Gününde gelecek nesle daha temiz, yaşanabilir bir dünya bırakmak en büyük arzumuzdur.” 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol