Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Esnafın Yazar Kasa KDV Oranları Ayar çilesi

Yayınlanma Tarihi : 13.07.2023 09:07 Bu haber 133 defa okundu

Dar bir zaman sürecine sıkıştırılması üzerine tüm yurtta olduğu gibi Hatay’ın İskenderun ilçesinde de esnaf, yazar kasa KDV oranlarını ayarlatma çilesi yaşadı, yetkili servisler de gün boyu yoğun bir mesai yapmak zorunda kaldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Esnafın Yazar Kasa KDV Oranları Ayar çilesi

KDV (Katma Değer Vergisi) oranlarında yapılan artışlar nedeniyle, yazar kaza kullanan esnaf, cihazlarını ayarlatmak için sabahın erken saatlerinden itibaren yetkili servislere akın etti.

İskenderun’da yazar kasa yetkili servislerinden Şirin Tezcan Okurlar “Sabahtan bu yana çok yoğun bir şekilde işlemlerimizi yapıyoruz. Hala yoğunluğumuz devam ediyor. Çok sık müşteriler geliyor. KDV oranlarını, %18’den %20’ye, %8’den de %10’a çıkarıyoruz. Çok kısa bir işlemi var. 5 dakikalık bir işlem, müşteriler burada beklerken işlemimizi yapıp bitip gönderiyoruz. Yoğunluk çok fazla sabahtan bu yana çok fazla müşteri geldi. Hala gelmeye devam ediyor zaten”  diye konuştu.

Yazar kasa yetkili servislerinden Yusuf Ünlü ise toplasan her biri 5 dakika sürdüğünü belirterek “Ama bazen bize bildirilmediği için, 10-15 dakikada sürebiliyor. Oda yoğunluğa sebep oluyor. Herkes sırada bitirmeye çalışıyorz. Keşke bunu 1 gün öncesine yayılsaydı, Yaymadıkları için bütün yoğunluk bugüne kaldı” dedi.

Yazar kasasına işlem için sırada bekleyen esnaflar da şunları söyledi: “Yapacak bir şey yok yarın da başka bir kanun çıkarırlar. Yine aynı rezilliği bir daha çekmek zorunda kalacağız. %1’lik oranları bir yapsaydılar aynı şekilde, aynı kalabalık zahmetini bir daha çekmek zorunda kalmazdık. Hepsini bir yapsaydılar. Yemek sektörüne olan haksızlıktan dolayı alışların %1 olup da yemek sektörünün şuanda %10 olarak çıkış yapmasından dolayı esnafların ciddi anlamda bir mağduriyeti var. Bu yemek sektörünün KDV’lerinin bir an önce iyileştirmelerini talep ediyoruz. %8’den %10’luk bir artış var. Benim sektörüm gıda üzerine yemek üzerine yani KDV %1 iken satım aşamasında KDV %10! Ne diyelim? Devletimiz var olsun…”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol