Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Enkazlar Ve Yıkımlar Arasında Eğitim!

Yayınlanma Tarihi : 11.10.2023 20:28 Bu haber 111 defa okundu

6 Şubat depremlerinin yıktığı Hatay'da enkazlar ve yıkımlar arasında eğitim görmeye çalışan öğrenciler ve velileri bu durumdan şikayetçi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Enkazlar Ve Yıkımlar Arasında Eğitim!

Kentteki 1368 okulun yüzde 17’si ya yıkıldı ya da ağır hasarlı ve yıkımı bekliyor. Okulların bir bölümü ise onarımları yapılarak eğitim vermeye başladı.Enkazlar Ve Yıkımlar Arasında Eğitim!

Deprem travması yaşamış çocuklar için okulun çok önemli olduğuna vurgu yapan veliler "Okula gitmek, sağlıklı bir ortamda eğitim görmek ve arkadaşlarıyla beraber vakit geçirmek çocuklar için elbette iyi oluyor ama okul çevrelerinde enkaz kaldırma işlemleri devam ederken nasıl sağlıklı ders çalışabilsinler? Her yer toz toprak, iş makinelerinin gürültüsü ayrı bir konu. Bazen çocukların korktukları görülüyor. İş makineleri yıkım yaparken ve enkaz kaldırırken yoğun bir toz meydana gelmekte. Çünkü kurallara uygun işlem yapılmıyor. Yıkım sırasında ve enkaz kaldırma işlemi sırasında su kullanılmıyor. Çocuklarımızı okula tedirgin gönderiyoruz. Bu şekilde nasıl sağlıklı bir eğitim alabilirler ki? Hatay valimizden ve AFAD yetkililerinden bu konuya çözüm bulmalarını istiyoruz. Çalışmalar ya gece yapılsın ya da haftasonu. Enkazlar Ve Yıkımlar Arasında Eğitim!

Çocuklarımız o asbestin içinde nasıl sağlıklı bir eğitim alabilecek? Etrafta yıkım devam ederken derslere nasıl konsantre olacaklar?

Bu şekilde çocuklarımızın eğitim görmesi bizleri endişelendiriyor. Hepimiz ağır bir travmadan çıktık. Bunu yetkililer görmüyor mu?  Tekrar ediyoruz; bu çocukların yaşadıkları şeyler kolay değil. Belki de hayatları boyunca hep bir travma olarak kalacak. Yıkım şirketlerinin okul saatlerinde çalışmalarını durdurmalarını, ya akşam ya da haftasonu çalışma yapmalarını istiyoruz. Bu konu çocuklarımızın eğitimi ve psikolojileri açısından oldukça önem arz etmektedir" dediler.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol