Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Enkaz Altından çıkan Koroya Almanya'dan Davet Geldi

Yayınlanma Tarihi : 19.08.2023 12:40 Bu haber 261 defa okundu

Kahramanmaraş Merkezli 6 Şubat depremi sonrasında bazı öğrencilerini kaybeden ve enkazdan çıkan APKORD (Antakya Polifonik Korolar Derneğine) Almanya’dan konser daveti geldi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Enkaz Altından çıkan Koroya Almanya'dan Davet Geldi

Deprem sonrasında koroda beş öğrencinin hayatını kaybettiği, enkazdan çıkan, yakınlarını kaybeden diğer koro üyeleri, Almanya’dan gelen teklif üzerine müziğin birleştirici gücü ile bir araya geldi.

Arsuz’da Müzik Akademisinde bir araya geldiklerini ifade eden MKÜ Antakya Devlet Konservatuarında öğretim görevlisi Koro Şefi ve APKORD Başkanı Sezgin Suna, depremde enkaz altında 36 saat kalan eşini kaybeden ve sonra yeniden hayata tutunan Piyano eğitmeni Natalia Sovuksu çocuklarla birlikte çalışmalara katılıyor.

3-9 Ekim 2023 tarihleri arasında Almanya’nın Frankfurt şehrinde yapılacak olan Koro Şenliğine APKORD Regularis Korosu olarak kampa girdiklerini ve hazırlandıklarını belirten Şef Sezgin Suna, “Türkiye’den iki koro davet edildi. Bir hafta sürecek olan Şenliğe hazırlanıyoruz. Yaşadığımızı deprem sonrasında tüm ekibimiz dağıldı. Aramızdan göç eden arkadaşlarımız var, bizleri çok derinden üzdü. Ancak Almanya’dan gelen davet bizleri yeniden ayağa kaldırdı ve bir araya getirdi. Şimdi çocuklarımızla birlikte yeniden çalışıyoruz. Psikolojik olarak iyi geldi” dedi.

Zor günler geçirdiklerini, bu davet üzerine heyecanlandıklarını ve arkadaşları ile bir araya gelmenin gururu yaşadıklarını ifade eden, çok duygulanan koro öğrencileri de deprem nedeniyle aralarından ayrılan arkadaşlarını hatırladıklarında gözyaşlarını tutamadıklarını söylediler.

YAĞMUR’UN ESERİ SESLENDİRİLİYOR

Antakya Polifonik Korolar Derneği üyeleri koro üyesi Yağmur Rıfaioğlu’nun yazdığı eserin besteleyerek seslendirildiğini aktaran APKORD Başkanı Sezgin Suna, ”Depremde hayatını kaybeden kızımızın yazmış olduğu parçayı besteledikten sonra Türkiye’nin dört bir yanına gönderdik. Ve Deprem ile ilgili herhangi bir etkinlikte seslendirilerek onun anısını yaşattığımızı düşünüyorum. Bu parçayı da Almanya’da seslendireceğiz ”dedi.

Almanya’da ki koro şenliğine hazırlık yapan koro üyeleri seslendirdikleri eserlerinin arasında arkadaşları Yağmur Rıfaıoğlu’nun bestesinde seslendirdiler. Ancak seslendirme sonrasında gözyaşlarını tutamayarak birbirlerine sarıldılar.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol