Hatay Mahalli Haber
MENÜ

ENGELLİLERİN SOSYAL ENTEGRASYONU SAĞLANMALI

Yayınlanma Tarihi : 25.02.2016 00:00 Bu haber 1022 defa okundu

Antakya Ticaret ve Sanayi Odasını “Gelecek yolunda Engelsiz üretim” projenin açılışı ile “Isıtma ve konuşma engelli bireylerin toplumsal hayattaki yeri” adlı seminer gerçekleştirildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
ENGELLİLERİN SOSYAL ENTEGRASYONU SAĞLANMALI

Erol Bilecik kongre Merkezinde gerçekleşen etkinliğe Hatay Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ile öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, “İşitme, konuşma engelli vatandaşlarımız işaret dili konusunda duyarlılık gösterildiği takdirde engelsiz insanlarla aynı bilgi kapasitesine ve fiziksel güce sahiptirler ve iş gücü konusunda ülkemize olumlu etki sağlayabilecek yeterlilikleri edinebilirler” dedi.

TOPLAM BÜTÇE 169.800 LİRADIR

Çinçin, proje hakkında şu bilgileri aktardı: “Hedefimiz grubumuz, Hatay’da yaşayan, örgün eğitim gören, işsiz ve doğuştan veya sonradan işitme ve konuşma engeli olan yaşları 16 ve üzerinde 20 kursiyerdir. Projemizin toplam bütçesi 169.800 liradır.

Projemizde başarılı 3 kursiyer kurumumuz tarafından yürütülen “Antakya’da Mobilyacılığı geliştirme proje” kapsamında kurulacak Mobilya Üretimi Ortak Kullanım Merkezi’nde, 3 kursiyer de mobilya üreticisi firmalar aracılığımızla istihdam edilecektir.”

BOZDEMİR: SODES 2008’DE KURULDU

Hatay Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir de, SODES’in 2008 yılında Ekonomi Bakanlığı tarafından kurulduğunu ve o günden beri projeler yapıldığına dikkat çekti.

Konuşmalarının ardından Şair-Yazar ve Kişisel Gelişim Uzmanı Asım Yekeler tarafından “İşitme ve konuşma engelli bireylerin toplumsal hayattaki yeri” adlı bir seminer verildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol