Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Engellilere Acıyarak Yaklaşmak Yerine Empati Kurun!

Yayınlanma Tarihi : 02.12.2023 22:01 Bu haber 139 defa okundu

Kısa adı HAKABE-DER olan Hatay Kan Hastalıkları ve Bedensel Engelliler Koruma, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Vahit Çay, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamasında: ”Engelli bireylere acıyarak yaklaşmak yerine empati kurarak yaklaşmak ve duyarlı bireyler olmak en büyük erdemdir. Engelli bireyler için yapılması gereken tek şey yetkililerin bir an önce erişilebilirlik standartlarını tüm şehirlerde uygulamasıdır.

Paylaş Paylaş Paylaş
Engellilere Acıyarak Yaklaşmak Yerine Empati Kurun!

6 Şubat’ta yaşadığımız deprem felaketinden sonra malesef şehrimizde birçok sorun oluşmuştur. Hatay’ın tekrar inşaasında erişilebilirlik standartları hayatın her alanında uygulanmalıdır.

Kan hastalığı olan bireylerimizin yaşadığı problemler giderilmeli ve Hastanelerde eksik olan branşlar bir an önce giderilmelidir. Engelli bireylerin sosyal hayata, sporsal faaliyetlere, sanatsal faaliyetlere katılmalarına ve hayatın birçok alanında düşüncelerini ifade etmelerine ve diğer bireyler gibi normal hayat standartlarını yaşamalarına olanak sağlanmalıdır.

Engelli bireylerin istihdam edilme kotaları arttırılmalıdır. Bizler ayrıcalık değil , Sosyal Devletin sorumluğunda ki kendi hakkımız olan engelsiz bir hayatı istiyoruz. Bu konuda yetkililerinin engelli bireylerimizi sadece bir gün hatırlamalarını değil, olması gerektiği gibi Sosyal Devlet anlayışına uygun bir şekilde eşit haklar tanıyarak, fırsat eşitliği yaratarak ve erişilebilirlik standartlarını uygulayarak gerçekten yanımızda olduklarını göstermelerini istiyoruz. Bir gün değil her gün farkında olmak dileğiyle.” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol