Gaziantep’te düzenlenen Okullar Arası Yüzme Yarışları Bölge Finalleri’nde önemli bir başarıya imza atıldı. Hatay’ı temsilen yarışlara katılan öğrenci sporcu Emrah Aslanyürek, gösterdiği üstün performansla üç farklı kategoride Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

Genç sporcu; 50 metre kelebek, 50 metre kurbağalama ve 50 metre serbest stillerinde elde ettiği derecelerle dikkat çekerek hem okulunun hem de şehrinin gururu oldu. Disiplini, azmi ve istikrarlı çalışmasının karşılığını alan Emrah’ın bu başarısı, spor camiasında da takdirle karşılandı.
Emrah’ın yetişmesinde büyük emeği bulunan antrenörleri Firuz Köseoğlu ve Hatice Çağdar başta olmak üzere, Antakya Belediyesi Spor Kulübü, okul yönetimi ve Harbiye Selman Nasır Okulu öğretmeni Ekrem Ay da bu başarıda önemli rol oynadı. Ayrıca, genç sporcunun gelişim sürecinde desteklerini esirgemeyen antrenörler ve yüzme eğitmenlerine teşekkür edildi.
Ailesi tarafından yapılan açıklamada, “Her başarının arkasında büyük bir emek vardır. Oğlumuzun bu emeğinin karşılığını hayatı boyunca almasını diliyoruz. Yolun açık olsun” ifadelerine yer verildi.
Elde ettiği derecelerle Türkiye finallerine katılmaya hak kazanan Emrah’ın, önümüzdeki yarışlarda da başarılı sonuçlar alarak şehrini en iyi şekilde temsil etmesi bekleniyor.