Hatay Mahalli Haber
MENÜ

EMEP, TİP'in Ittifaklara Rağmen HBB Adayı Göstermesine Tepki Gösterdi

Yayınlanma Tarihi : 14.02.2024 10:18 Bu haber 89 defa okundu

EMEP Hatay İl Örgütü, TİP'in büyükşehir adayı ilan etmesinin ardından bir açıklama yaptı, "Hatay’da yerelde kurulan ittifak güçleri ile bu durum müzakere bile edilmemiştir” denildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
EMEP, TİP'in Ittifaklara Rağmen HBB Adayı Göstermesine Tepki Gösterdi

Emek Partisi Hatay İl Örgütü, Hatay’da ittifak kurulmasına rağmen TİP’in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı ilan etmesine ilişkin, “‘Hatay ittifakı” gerçekten kimden oluşuyor? Hatay halkının örgütlü kesimleri bile bundan habersiz. Hatay’da yerelde kurulan ittifak güçleri ile bu durum müzakere bile edilmemiştir” denildi.

Emek Partisi Hatay İl Örgütü, Tükiye İşçi Partisi’nin (TİP) Hatay’da büyükşehir ve ilçelerde kurulan ittifaklara rağmen aday açıklamasına tepki gösterdi. Yerel seçimlerde emekçilerin neredeyse politika dışına itildiği bir seçim daha yaşanacağı belirtilen açıklamada, “İlkeli politika ve kent çıkarına bir program yerine ‘her yol mubahtır’ anlayışı hakim kılınmaya çalışılıyor. İktidar sahiplerinin siyaset anlayışı bunu yapıyor ama demokrasi güçlerinin de bu noktaya düşmesi üzücüdür. Kişilerin belirleyici olduğu bir politika tarzı işçi ve emekçilere bir şey sunmaz. Siyaset işçi emekçi sınıflar için olmalıyken popülist politik bir yaklaşımla berhava edilmeye çalışılıyor. Kişiler de marifetmiş gibi ‘parti önemli değil ben varım’ diyor. Program açıklamak, seçim bildirgeleri açıklamak, en geniş birlikleri oluşturmak yerine ünlü kişiler bulup aday açıklamak öncelik haline geliyor. Hâl böyle olunca herkesin şikayet ettiği yeni tek adamlar üretmekten öteye geçilemiyor” denildi.

"HATAY İTTİFAKI KİMDEN OLUŞUYOR?"

Her partinin kendi adaylarını çıkarabileceği ifade edilen açıklamada, “Ama demokrasi güçleriyle bu kadar yol yürümüşken ve yol alınmışken; TİP’in Gökhan Zan’ı belediye başkanı adayı olarak açıklarken duyurduğu ‘Hatay ittifakı” gerçekten kimden oluşuyor? Hatay halkının örgütlü kesimleri bile bundan habersiz. Hatay’da yerelde kurulan ittifak güçleri ile bu durum müzakere bile edilmemiştir. Ne EMEP’in ne TÖP’in, ne DEM’in ne Sol Parti'nin, ne Halkevleri'nin, ne Kaldıraç’ın ne de yerel inisiyatif, platform, sendika ve meslek odalarının Gökhan Zan’ın adaylığından haberi var. Peki Hatay ittifakı kim? Hatay ittifakı ‘aday gösterilmeyen CHP’liler, CHP’de belediye başkan adayı olamayan küskünler... Şimdi halkın ihtiyaçları, onların kendi geleceğini kuracağı, talepler ve programla bir araya geldiği bir siyaset mi bu adaylığı belirlemiştir yoksa TİP ile bazı kişiler mi?” ifadelerine yer verildi.

"DEFNE’DE DE UMUTLAR BERHAVA EDİLDİ"

Ayrıca, kentin var olan sorunlarını o kentte yaşayanlarca çözülmesini sağlayacak bir anlayışla Defne’de çalıştay düzenlendiği hatırlatan açıklamada, şöyle devam etti: “Bunun için siyasi parti merkezlerinin yukarıda kuracakları ittifaklar yerine her yerelin kendine özgü yapısıyla, bileşenleriyle bu sürecin aşağıdan halkla birlikte örgütlenmesi hayata geçirilmeye çalışıldı. Bir yol da alındı. Demokrasi güçleri, emek güçlerinin gösterdiği çaba, yapılan toplantı ve çalıştay, halkta ciddi bir umut yarattı. Ancak TİP’in 'Defne biziz Biz Defne’yiz' İttifakına dayattığı aday ve ardından Hatay büyükşehir için yereli yok sayarak ilan ettiği Gökhan Zan adaylığı bu umutları berhava etti. Bu bilinçle hareket eden partimiz, yereldeki emek ve demokrasi güçleriyle birlikte halkımızın düzen siyasetine yedeklenmemesi için çalışmalarını sürdürmektedir.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol