Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Emekli Olduktan Sonra Hayalini Gerçekleştirdi

Yayınlanma Tarihi : 03.12.2022 08:57 Bu haber 422 defa okundu

Hatay’ın Defne ilçesinde faaliyetini sürdüren Yeşilçam Bahçe Kafe, figürleri, duvar yazıları ve nostaljik özellikleriyle dikkat çekiyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Emekli Olduktan Sonra Hayalini Gerçekleştirdi

İşletme sahibi Murat Tok, Yeşilçam Bahçe Kafe’nin kapılarını ÖZYURT’a açarak, Türkiye’nin değişik illerinde görev yapmasından dolayı restoran ve kafe konusunda önemli derecede bilgi sahibi olduğunu söyledi.

Emekli astsubay Murat Tok, küçük yaşlarda babasının restoranın da çalıştığını anlatarak, hayalini kurduğu Yeşilçam Bahçe Kafe’nin kuruluş hikayesini şöyle anlattı:

“Antakya doğumluyum, ortaokul ve lise öğrenimimi Antakya’da tamamladım. 1993 yılına kadar Antakya’da kaldım. 1993 ile 2019 yılına kadar jandarma astsubayı olarak Türkiye’nin çeşitli illerinde görev yaptım. 2 çocuk babasıyım. 2019 yılından günümüze kadar Antakya’da Yeşilçam Bahçe Kafe Restaurant’ın işletmeciliğini yapıyorum.

Aslında restaurant işi baba mesleğimdi. Babam Antakya’nın ilk köftecilerindendi. Ben de çocukluk dönemlerimde babama yardım ederdim. O yıllardan kalma baba mirasını emeklilikten sonra devam ettirmek istedim. Emekli olmadan önce Türkiye’nin birçok ilini gezdiğimden ve her görev yaptığım ilde çeşitli restaurant ve kafelerin daimi müşterisiydim.

Bir müşteri olarak işletmelerin eksikliklerini görüp Antakya’nın ihtiyacı olan dünya mutfağını canlı müzikle birleştirerek Antakya’mıza hizmet vermek için karikatürist konseptli Yesilçam Bahçe Cafe Restaurant’ı 2021 yılı Temmuz ayında açtım, yemyeşil bahçesinde doğa ile iç içe huzurla oturulup zaman geçirilebilecek her kösesinde ayrı bir fotoğraf çekilebilinecek Yeşilçam figürleri ve duvar yazıları ile nostalji dolu bir mekan yarattık.

Hizmetlerimiz, Hatay ve dünya mutfağı, ızgaralar, fast food, serpme kahvaltı ile alkollü, alkolsüz sıcak ve soğuk içecekler ile her damak zevkine her yaş gurubuna hitap edebilecek geniş bir menü ile güler yüzlü hizmet anlayışıyla saat 09.00/24,00 aralığında servisimiz açık olup. her Çarşamba ve Pazar günleri Nebih Nafile ile Salı, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri de Ayhan Yıldız ile nostalji, sanat müziği yaparak ücretsiz müzik sunmaktayız.

Yeni bir işletme olarak hedefimiz sektörde büyümek ve şubeleşmek.

NEBİH NAFİLE İLE TÜRKÜ GECELERİ

Ülkemiz genelinde de sırf türkü programı yapan çok az işletme vardır. Şair, müzisyen dostumun ilkeli müziği ile Anadolu kültürünü yarınlara taşıma ve tanıtmada yapmış olduğu emekten dolayı kutluyorum. Çarşamba ve Pazar akşamlarını sadece türkü dinlemek isteyen müşterilerimize ayırdık. Her türkü akşamında mutlaka bazı türkülerin hikâyeleri de dinleyicilerle paylaşılır ve ozanlarımız anılır. 

İstanbul'da yaşayan Hatay Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Serbest Muhasebeci Ali Seyfettinoğlu, farklı kent ve ülkelerde yaşayan ailesi, kuzenleri Yeşilçam Bahçe Kafe Restaurantta şair-ozan Nebih Nafile'nin türkü gecesinde bir araya geldiler... Geceye Osmaniye'de yaşayan genetik mühendisi şair, Yasin İlter ve Nebih Nafile şiirleri duygu yüklerken Dr. Yelda Emek'de türküleriyle renk kattı...

İller Bankasından emekli olduktan sonra Mersin Büyükşehir Belediyesinden emekli harita muhendisi Hasan Mübarek, kıymetli eşi Süheyla Hanım ve kızı Seycan Mübarek Şahutoğlu, eğitimci Hidayet Karaçay, Dr. Burak gecenin kıymetlilerindendi.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol