Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Elektrik Sobalarına Dikkat!

Yayınlanma Tarihi : 03.01.2024 21:57 Bu haber 107 defa okundu

Adana Bölge Elektrik Bilirkişisi ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Öğretim Görevlisi Hüsnü İnci, kış ayında elektrik sobası kullanırken, dikkat edilmesi gereken önemli konular hakkında açıklama yaptı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Elektrik Sobalarına Dikkat!

Hüsnü İnci, yaptığı açıklamada, kışın havaların soğuk olması nedeniyle doğalgaz veya soba yerine kullanılan elektrik sobaları ve ufoların ısınmak için kullanıldığını hatırlattı.Elektrik Sobalarına Dikkat!

Elektrikli sobalardan kaynaklı hemen hergün ciddi yangın haberlerleri duyduklarına dikkat çeken Hüsnü İnci, şöyle konuştu:

"Elektrik sobaları yada ufolar kullanırken lütfen ek uzatma kablosu kullanmayalım. Tüm kademelerini aynı anda açmayalım. Eski yapılarda bu çok daha önemli. Elektrikli sobaları alırken kablosunun kısa olması altında devrilmeye karşı emniyet butonu mutlaka olmalı. Kullanım sırasında arada bir kablonun ısınıp ısınmadığını kontrol edelim. Kablo ısınıyorsa kademeyi düşürelim yine ısınıyorsa kullanmayalım. Gece yatarken kesinlikle açık bırakmayalım. Mümkünse bu sobalar için özel hat çekerek tek piriz monte ederek bunun üzerinden kullanalım. Allah korusun dikkatli olalım sevdiklerimizi üzmeyelim."

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol