Hatay Mahalli Haber
MENÜ

DÜŞÜNCE VE İFADE HÜRRİYETİ YARGILANAMAZ

Yayınlanma Tarihi : 05.04.2016 00:00 Bu haber 974 defa okundu

SES Hatay Şube Başkanı Atıf Kılıç Eğitim-Sen Hatay eski Şube Başkanı Ayhan Erkal’ın Hatay Adliyesi’nde görülen davası öncesinde sendika üyeleriyle birlikte bir basın açıklaması yaptı.

Paylaş Paylaş Paylaş
DÜŞÜNCE VE İFADE HÜRRİYETİ YARGILANAMAZ

Hatay Adliye Sarayı önünde yapılan basın açıklamasına çok sayıda sendika üyesi de eşlik etti.

Grup adına açıklama yapan SES Hatay Şube Başkanı Atıf Kılıç, “Üyemiz, dostumuz ve yöneticimiz olan Ayhan Erkal’ı yıldırmak ve cezalandırmak isteyenler bunu başaramayacaklardır” dedi.

Kılıç açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Geçtiğimiz yıl 11 Mart 2015’te Berkin Elvan’ın ölüm yıldönümünde Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı iken Ayhan Erkal’ın yaptığı basın açıklamasından ötürü Hatay Güvenlik Şube Müdürlüğü bildirimi üzerine Şube Sekreterimiz hakkında Antakya Cumhuriyet Savcılığı’nca açılan soruşturma ve hazırlanan iddianame doğrultusunda dava açılmıştı. Hatırlanacağı üzere; 3 fezleke hazırlanmıştı. TCK’nın 301. Maddesinden bakanlık kovuşturmaya gerek bulmazken, ısrarla “Cumhurbaşkanlığına hakaret”’ten 1 yıl geçmesine rağmen yeniden dava açılmıştır. Bu davayı bakanlık 2 defa geri çevirmesine rağmen 3. Girişimde dava açılmış yeni bir hukuksuzluk örneği sergilenmiştir. Üyemiz, dostumuz ve yöneticimiz olan Ayhan Erkal’ı yıldırmak ve cezalandırmak isteyenler bunu başaramayacaklardır. “

DEVLET BÜYÜKLERİ ” ELEŞTİRİYE KATLANMALIDIR

Berkin Elvan’ın katilleri halen yargılanmazken, sadece ifade ve düşüncelerini kamuoyuyla paylaşan yöneticimiz Ayhan Erkal ve Eğitim-Sen Hatay Şubesi olarak yaptığımız basın açıklamasındaki konuşmalardan dolayı, güvenlik güçlerinin yaptığı video çekimleri gerekçe gösterilerek “Cumhurbaşkanına hakaret” davası açıldığını ifade eden Kılıç açıklamasına şu ifadelerle devam etti, “ Bu keyfi ve hukuksuz soruşturmalar, yargılamalar er geç yargı kurumlarından geri dönecektir.”

KESK EMEKÇİLERİN DİRENİŞİNİ BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEK

Kılıç açıklamasını şuı sözlerle sonlandırdı, “Anayasa Mahkemesi'nin, mahkemenin bu talebini yerinde bulup TCK'nın 299′uncu maddesini iptal etmesi durumunda, Cumhurbaşkanı'na hakaret iddiasıyla açılan 1845 civarındaki dava ve soruşturma dosyası düşecektir. Anayasa Mahkemesi, mahkemeden gelen talebi inceler, talebi yerinde bulup ilgili kanun maddesini iptal ederse, o madde de ortadan kalkacağı için ilgili davalar düşer. Çünkü suç ortadan kalkmış olur. Eski Şube Başkanı, Şube Sekreterimiz Ayhan Erkal ile İlgili dava, ilgili mahkemelerin Anayasa Mahkemesine yaptıkları başvuru kararının akibetinin beklenmesine karar verilerek 29 Eylül 2016 tarihine ertelenmiştir.

 Bir kez daha tekrarlıyoruz: KESK, kamu emekçilerinin yegane mücadele örgütü ve kamu emekçilerinin mücadelesini büyütmeye devam edecektir. Kuruluşundan bu güne baskı ve sindirmelerle yüz yüze olan konfederasyonumuzun bu baskılara verdiği cevap nettir: “DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ!”

                                                           

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol