Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Down Sendromlu genç hayalini gerçekleştirdi

Yayınlanma Tarihi : 29.08.2016 00:00 Bu haber 2793 defa okundu

Hatay’da down sendromlu olan oğlunun düğün hayalini gerçekleştirmek isteyen anne, oğluna doğum gününde sürpriz yapıp, onu âşık olduğu öğretmeni ile evlendirdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Down Sendromlu genç hayalini gerçekleştirdi

ANLAMLI DÜĞÜNÜN GELİNİ NESLİ ÖĞRETMEN

Arsuz ilçesinde özel bir eğitim merkezinde eğitim gören 20 yaşındaki down sendromlu Sami Koray Çarpar’ın uzun süredir hayalini kurduğu düğün gerçek oldu. Doğum gününde oğlunun evlilik hayalini gerçekleştirmek isteyen down sendromlu Sami Koray’ın annesi İlkay Aşkar, oğlunun eğitim gördüğü merkezde kurucu öğretmen olan Nesli Özdemir’den gelin olmasını rica etti.

Öğretmenin teklifi kabul etmesiyle düğün salonundan oğlunun doğum gününde gün alan anne İlkay Aşkar, oğluna damatlık öğretmene ise gelinlik aldı. Düğün günü down sendromlu Sami Koray için gelin arabası süslendi. Konukların bir bir yerini aldığı programda Sami Koray damatlığıyla, öğretmeni Nesli Özdemir ise gelinliğiyle salona geldiler. Oyun pistinde bir süre dans eden Sami Koray ile öğretmeni daha sonra davul ve zurna eşliğinde çiftetelli oynayıp, davetliler ile halay çektiler.

TEMSİLİ NİKAH MERASİMİNDE DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Koray ve öğretmeni için bir de temsili nikah merasimi düzenlendi. Düğün pastasını öğretmeni ile kesen down sendromlu Sami Koray, salonda bulunan birçok kişiye duygu dolu anlar yaşattı. Gelin olmayı kabul eden öğretmen Nesli Özdemir’e down sendromlu Sami Koray’ın biriktirdiği paraları ile alınan altın bilezik de takıldı. Konuklarda Sami Koray ile gelin olan öğretmenine takı takıp hediyeler verdiler.

Yaklaşık iki saat süren düğünde oyun pistini bir an olsun boş bırakmayan Sami Koray, hayalini kurduğu düğünü annesinin sürprizi ile gerçekleştirmiş oldu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol