Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Doğaka Saudi agrofood 2016 fuarında

Yayınlanma Tarihi : 10.10.2016 00:00 Bu haber 756 defa okundu

Suudi Arabistan Riyad’ta Saudi Agrofood 2016 Uluslararası Gıda Fuarı’nda, DOĞAKA Ve ATSO desteğiyle Türk Firmaları Bölgemizi Temsil Etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Doğaka Saudi agrofood 2016 fuarında

02-05 Ekim 2016 tarihleri arasında Suudi Arabistan Riyad Uluslararası Fuar Merkezi’nde dünyanın dört bir yanından gıda/tarım sektörü temsilcileri ile SAUDİ AGROFOOD 2016 Uluslararası Gıda Fuar düzenlendi.

DOĞAKA ve ATSO İşbirliğinde, bölge gıda sektörü, Suudi Arabistan SAUDI AGROFOOD 2016 Uluslararası Gıda Fuarı’nda temsil edildi. Bölgedeki gıda/tarım firmalarının ticaret ve sanayi odaları vasıtasıyla gerçekleştirmiş olduğu başvuruların neticesinde, söz konusu fuarda bu yıl toplamda 120 m2 lik fuar alanında bölgemizden toplamda 10 firma ile söz konusu fuara DOĞAKA ve ATSO işbirliğinde katılım sağlandı.

Ajans ve bölge firmalarının standlarına, zeytin/ zeytinyağı, kuruyemiş, yer fıstığı işlemeli ürünlerinden, draje şekerleme, süt ve süt ürünlerine, kırmız et/ beyaz et ürünleri, yumurta, un, bakliyat, hububat ürünlerinden, çikolata/ dondurma, bitkisel yağ, margarin, baharat, salça, yaş-kuru meyve/ sebze ve su ürünleri ile ambalajlı su ve meşrubat/ kahve/ çay firmalarına kadar geniş katılımcı profiline sahip olan SAUDİ AGROFOOD 2016 Uluslararası Gıda Fuarı’nda; gıda/tarım sektöründe Dünya'da ve Ortadoğu’da ihracata yönelik yeni Pazar oluşturma ekseninde önemli ikili ticari işbirliği görüşmeleri gerçekleştirildi.

FUAR SONUCUNDA BÖLGEYE KATKI SAĞLANACAK

Bölge firmalarına ürünlerini ve markalarını tanıtma, yeni satış/ pazarlama ve bayilik fırsatlarıyla tanışma, ikili ticari işbirliği anlaşmaları yapabilme amacıyla düzenlenmekte olan bahse konu fuar, 2015 yılında 20,895 yerel, 2,488 bölgesel ve 1,493 kişi olmak üzere 24,876 kişi tarafından ziyaret edilmiş ve yine aynı fuarda 2015 yılında; Avustralya, Bahreyn, Belçika, Brezilya, Kanada, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Endonezya, Ürdün, Kore, Lübnan, Meksika, Fas, Pakistan, Polonya, Rusya, Slovenya, Güney Afrika, İspanya, Tunus, İngiltere, Amerika ülkeleri ziyaretçi ve katılımcı olarak bulundular.

Yerli ve yabancı gıda/tarım sektörü ihracatçılarıyla ticari bağlantılar kuran gıda sektörü temsilcisi olan imalatçı bölge firmaları, 2017 yılında Ortadoğu ve Avrupa’da fuar katılımlarının bölgeye katkı sağlayacağını ifade ettiler.  

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol