Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Diyabette erken tanı çok önemli

Yayınlanma Tarihi : 08.11.2016 00:00 Bu haber 945 defa okundu

Diyabetle Yaşam Derneği Antakya Şube Başkanı Süleyman Nayman, her hastalıkta olduğu gibi diyabette de erken tanının, tedbir ve etkili tedavi açısından daima çok önemli olduğunu vurguladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Diyabette erken tanı çok önemli

Nayman, basın açıklamasında, diyabetin aslında bir hastalık olmadığına dikkati çekerek, yaşam boyu süren, insülin hormonunun eksikliği, etkisizliği ya da yokluğu olduğunu belirtti.

Penkreas tarafından üretilen insülinin, vücuttaki kan şekerini hücrelerin içine taşıdığını belirten Nayman, şöyle devam etti:

“Hücreler kan şekeri dediğimiz glikozu yakarak vücuda enerji veririr. İnsülin yetersizliğinde, etkisizliğinde ya da yokluğunda hücreler açlık duyar ve yeterli enerji enerji üretemez olur. O zaman vücutta kan şekeri yoğunlaşır, organ ve dokuları tahrip etmeğe başlar ve hastalıklara davetiye çıkarır.

Bu nedenle insülin hayat için vazgeçilmeyecek kadar gerekli ve önemlidir. İnsülin olmadan da yaşamak mümkün olmadığı için vücutta eksilen, etkisizleşen ya da yok olan İnsülin yerine, vücuda dışardan insülin verme zorululuğu doğar. Vücudun ihtiyacına göre dışardan insülin verildiği ve kan şekerinin normal sınırları ayarında tuttulduğu sürece hiç bir sorun yaşanmaz.

İnsülinin doğru ve yeterli kullanılmaması hayatın yitimine neden olabilir. Hayatımızın korunması, ancak ve ancak doğru, bilimsel eğitimle mümkündür.

Yeterli, doğru, dengeli ve tıbbi beslenme, bilinçli egzersiz, kan şekeri takibi ve buna göre insülin ve ilaçların zamanında doktorların önerdiği şekilde aksatılmadan kullanılması halinde şeker hastalığını yokmuş gibi yaşamak mümkündür.”

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol