500 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında konut sahibi olmaya hak kazanan vatandaşlara, konutların satış bedellerine ilişkin bilgilendirme mesajları gönderilmeye başlandı. Mesajlarda konut satış bedellerinin ortalama 4 milyon TL seviyesinde olacağı belirtilirken, sözleşme imzalama tarihlerinin ise 17 Ağustos 2026 ile 27 Kasım 2026 arasında gerçekleştirileceği bildirildi.

Konut fiyatlarına ilişkin bilgilendirmenin ardından özellikle deprem bölgelerinde yaşayan hak sahipleri, belirlenen bedellerin mevcut ekonomik koşullar ve deprem sonrası yaşanan mağduriyetler dikkate alınarak yeniden değerlendirilmesini istedi.
“Deprem bölgesine özel düzenleme yapılmalı”
Hak sahibi vatandaşlar, 6 Şubat depremlerinin ardından ekonomik açıdan zor bir süreçten geçtiklerini belirterek, sosyal konut projesinde deprem bölgelerine yönelik daha uygun fiyatlandırma yapılması gerektiğini ifade etti.
Ortalama 4 milyon TL olarak belirtilen konut bedellerinin birçok depremzede açısından ciddi bir ekonomik yük oluşturacağını dile getiren vatandaşlar, konut fiyatlarının aşağıya çekilmesini talep etti.
“Taksitler sabit olsun”
Hak sahiplerinin bir diğer önemli talebi ise ödeme planlarına ilişkin oldu. Vatandaşlar, uzun vadeli konut ödemelerinde taksitlerin zaman içerisinde artmasının bütçelerini zorlayacağını belirterek, taksitlerin sabitlenmesini istedi.
Deprem bölgesindeki hak sahipleri, sosyal konut projesinin amacının dar ve orta gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak olduğunu hatırlatarak, depremzedelerin ödeme gücünün de dikkate alınması gerektiğini savundu.
Vatandaşlar, yetkililerden konut fiyatları ve ödeme koşullarının yeniden gözden geçirilmesini, deprem bölgelerinde yaşayan hak sahipleri için fiyat ve ödeme kolaylığı sağlayacak özel bir düzenleme yapılmasını bekliyor.