Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Depremzede Yetimleri Sevindiren Proje

Yayınlanma Tarihi : 19.12.2023 09:37 Bu haber 88 defa okundu

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Sahil Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Kahramanmaraş merkezli depremlerde öksüz ve yetim kalan çocuklar için eşofman takımı dikip, kukla yapıyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Depremzede Yetimleri Sevindiren Proje

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen kentlerin başında gelen Hatay'da, İskenderun Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Moda Bölümü öğrencileri, öksüz ve yetim çocuklar için kolları sıvadı.Depremzede Yetimleri Sevindiren Proje

Kendileri de birer depremzede olan öğrenciler, özellikle felakette anne ve babalarını kaybeden, konteynerlerde yaşayan afetzedeler için eşofman takımı dikip, kukla yapıyor.Depremzede Yetimleri Sevindiren Proje

Moda Tasarım Teknolojileri Alan Şefi Özlem Eren, hayata geçirdikleri 'Hayata Dokunuyor' projesi kapsamında üretim yaptıklarını söyledi. Eren, "6 Şubat depreminden etkilenen öncelikle annesini ve babasını kaybetmiş 6-8 yaş grubu çocuklarımıza 80 takım olmak üzere eşofman takımları hazırlıyoruz. Kendi örgün öğrencilerimizin yanı sıra açık liseye gelen öğrencilerimiz de bu projede yer aldı. Takımları tamamlar tamamlamaz sahiplerine teslim edeceğiz. Bu projede olmaktan büyük gurur duyuyoruz" dedi.

Çocuk Gelişimi Öğretmeni Fatma Beydilli ise ürettikleri kuklalar ile aynı zamanda bir drama çalışması ve hikaye anlatıcılığı planlaması yaptıklarını söyledi. Öğrenciler de çocukların yüzlerini güldürmek istediklerini dile getirdi. 

İskenderun Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda tasarımı teknolojileri alan şefi Özlem Eren, öğrencileri ile birlikte depremde anne va babalarını kaybetmiş 80 çocuk için eşofman imal ettiklerini söyledi.

Meslek lisesi öğrencileri ‘Hayata dokunuyor’ projesi kapsamında 6 Şubat depreminden etkilenen öncelikle annesini ve babasını kaybetmiş 6-8 yaş gurubu çocuklarımıza 80 takım olmak üzere eşofman takımları hazırlığı yaptıklarını belirterek “Burada öğrencilerimizle yapılan eşofman takımları konteyner kentlerde yaşayan çocuklara dağıtılacak. Kendi örgün öğrencilerimizin yanı sıra açık liseye gelen öğrencilerimiz de bu projede yer aldılar. Takımları tamamlar tamamlamaz sahiplerine teslim edeceğiz. Biz bu projede olmaktan büyük gurur duyuyoruz” diye konuştu.

KONTEYNERDEKİ ÇOCUKLARA KUKLA

İskenderun Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, çocuk gelişimi alanı öğretmeni Gülsüm Şirin, el kuklalarını öğrencileri ile birlikte üreterek depremde anne ve babalarını kaybetmiş çocuklara depremi yaşayan çocuklara hediye olarak vereceklerini belirterek, ”Çocuklarımızın yüzünde gülücükler olsun istiyoruz. Bir nebzede bu gülücükleri oluşturabilme istiyoruz. Çabamız ona” dedi.

İskenderun Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çocuk Gelişimi alanı ve çocuk gelişimi öğretmeni Fatma Beydilli, şunları söyledi: “Okulda ürettikleri kuklaları hediye etmelerinin yanı sıra çocuklarla birlikte gidip onlarla bir drama çalışması yapmayı, kuklalarla bir hikâye anlatmayı planlıyoruz. Hem kendi öğrencilerimiz için bir uygulama hem de deprem psikolojisini yaşamış çocuklarımız için de değişiklik olsun. Çocuklar birazcık farklı gurupta öğrencilerle birlikte farklı bir etkinlikle iletişim kursunlar istiyoruz. Bizler alan öğrencilerimizle birlikte meslek lisesi öğrencileri hayatlara dokunuyor projesinde özellikle depremde anne babasını yitiren çocuklarımıza el kuklaları yapıp hediye edeceğiz onların bir nebze de olsa yüzlerin de gülücükler olsun diye çabamız buna.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol