Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Depremden Sonra Hatay’da Her 3 Kişiden 1’i Işsiz

Yayınlanma Tarihi : 03.10.2023 20:46 Bu haber 163 defa okundu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Depremin istihdama en olumsuz yansıdığı il Hatay olmuştur. Hatay’da özel sektörde çalışan sayısı yüzde 35 azalmıştır. Geçen sene 165 bin olan kayıtlı istihdam bu sene 107 bine düşmüştür” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Depremden Sonra Hatay’da Her 3 Kişiden 1’i Işsiz

Uluslararası Göç Örgütü’nün katkılarıyla hazırlanan ‘Üretim Sektörünün Deprem Etki Analiz ve Raporlama Çalışması’, Ankara’da TOBB Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Raporda, depremden etkilenen Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Hatay illerinde üretim sektöründe faaliyet gösteren işletmeler ile çalışanlarının depremden etkilenme durumları ortaya konularak, sanayilerin yeniden canlandırılması için çözüm önerileri sunuldu.

‘YOL HARİTASI OLUŞTURACAK’

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bölge ekonomisinin ve istihdamının yeniden canlandırılması için yaptıkları çalışmaları anlatarak, “Devlet ve millet olarak sağlanan yardımlar elbette önemli, gerekli ve değerlidir. Öte yandan deprem bölgesindeki insanların, üretim ve ticaret yaparak kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamamız da gerekmektedir” dedi.

Bölgedeki 4 ilden gelen istihdamla ilgili son rakamların dikkat çekici olduğunu, çarpıcı bir azalış yaşandığını belirten Hisarcıklıoğlu, “Depremin istihdama en olumsuz yansıdığı il Hatay olmuştur. Hatay’da özel sektörde çalışan sayısı yüzde 35 azalmıştır. Yani her 3 kişiden 1’i artık çalışmamaktadır. Geçen sene 165 bin olan kayıtlı istihdam bu sene 107 bine düşmüştür. Demek ki 58 bin kişi işten ayrılmış veya işini kaybetmiştir. Şehirlerimizi ayağa kaldırmanın yolu, ekonomiyi yeniden canlandırmaktan geçmektedir” diye konuştu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol